Zoeken in deze blog

zondag 27 april 2014

Wilde hyacint


Afgelopen maand kleurden de blogs blauw door de wilde hyacinten al dan niet in het Hallerbos gefotografeerd. Een prachtig gezicht. Helaas zat het er dit jaar niet in om daar heen te gaan. Maar laat nu dit voorjaar het grasveld in het park achter mijn huis voor het eerst ook blauw kleuren. Of het bos-, wilde of Spaanse hyacinten zijn, ik weet het niet. Het was heerlijk om er een middag languit tussen te liggen.


 
 
 
Het stukje is niet zo groot dat er een landschapsfoto in zit. Maar dit geeft toch de broodnodige afwisseling met de close-upjes.
 





Zoals het altijd gaat bij macro-fotografie, met je neus bij de grond zie je plotseling veel meer. Zoals dit super kleine spinnetje. Maar wat is het snel.

 
Toen de zon doorkwam, duurde het niet lang of er verschenen bijen en zelfs een enkele hommel.
 
 
 
 
Boven een heel zacht, sereen beeld. Onder met dezelfde soort bloemetjes een veel wilder effect.
 
 
Omdat het park door alle hondenbezitters bezocht wordt, had ik regelmatig een hond naast me staan. Maar je eigen hond tussen de bloemetjes is toch wel erg leuk.
 
Jones, onze Heidewachtel 
 
Ik vond het heerlijk om zo dicht bij huis met de hyacinten te spelen. Maar het Hallerbos blijft zeker op mijn lijstje staan om nog eens te bezoeken.

20 opmerkingen:

 1. Je wordt er mee dood gegooid en dan moet je met wel iets heel nieuws komen wil het verschil maken.
  Het is je gelukt Gonnie, wat is dat prachtig jullie Jones tussen de hyacinten :) !
  Nee grapje, er zitten wel meer mooie bij en ik heb ze inmiddels ook in de buurt gevonden maar heb er nog niet bij gelegen, misschien ga ik dat nog doen deze week.

  Gr Michel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's Gonnie. Ik was gisteren in het natuurgebiedje Wildrijk, waar ze ook mooi bloeien. Maar de regen viel met bakken uit de lucht, dus even rustig fotograferen was er niet bij. Geniet daarom maar dubbel van jouw mooie foto's, die zich inderdaad wel onderscheiden van vele anderen die ik al voorbij heb zien komen. Top, en een waardige afsluiter met Jones die even mooi poseert, alsof 'ie met z'n kin leunt op de bloemetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Excellent photos!!!! Fabulous colors! Well done. Congratulations!
  Greetings from Poland

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch wel erg lekker z,on mooi plekje zo vlak bij huis. en dan zo heerlijk van deze beauty,s te kunnen maken maar vlak de foto met Jonas ook niet uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lovely and soft photos. I like the blue and green together!
  Greetings
  JetteMajken

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Allereerst vallen me de prachtige softe kleuren op, Gonnie. Zo'n eerste indruk die je krijgt als je een blog bekijkt, Meestal lees ik eerst het verhaal en bekijk dan de foto's groot. Er zit een leuke opbouw in de foto's. Naarmate de serie vordert worden ze steeds mooier (voor mij dan). Jullie hond tussen de bloemen vind ik een erg mooie. Maar ook de foto's met de bij en het spinnetje. Ach, eigenlijk zijn het allemaal kunstwerkjes. Mooie serie. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Gonnie,
  Leuk om weer wat van je te zien!!
  Prachtige foto's met hele mooie kleuren. Gaaf gedaan zo met die beperkte scherpte. Foto 1 (en foto 8 dan natuurlijk ook) is echt schitterend. Uitstekende compo met mooie zachte kleuren in je achtergrond.
  In mijn tuin komen deze bloemen ook overal tussen mijn planten vandaan, wel een mooi gezicht.
  Die laatste foto van Jones is echt geweldig, heerlijk dat koppie!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 8. o, ik zit met bewondering naar deze mooie serie te kijken Gonnie. Jij hebt toch wel een heel mooie verfijnde serie gemaakt Gonnie, prachtige foto's!. Foto 7 en 8 zijn mijn favorieten, maar Jones steelt de show, wat heb je die ook mooi tussen de bloemetjes, leuk!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige foto's van de wilde hyacint Gonnie, in een sfeertje waar ik erg van hou.
  Je laatste is ook super mooi.
  Gr. Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hai Gonnie,

  Heerlijke kleuren, het paars steekt zo mooi af tegen dat groen. Voor mij zijn de drie laatste dudielijk favoriet, waarbij de 7de net wat dromeriger overkomt dan nummer 8. De foto van je hond is helemaal een topplaat.
  Erg mooi zo tussen de bloemen.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Gonnie,
  Je hebt je lekker uitgeleefd. Het resultaat is er ook naar. Prachtige macro's waarbij degenen met de serene sfeer mij het meest bevallen. Mooie afsluiter.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Gonnie
  Wat zijn ze mooi, hè! Leuk dat ze dan ineens om de hoek blijken te groeien. Ik vooral die met de drukke achtergrond erg mooi, spannende lijnen en kleuren, een heel fraai geheel!
  groet Albertine

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Very Beautiful!
  Like the Picture with the dog a lot!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Gonnie,
  ik vind dat Jones het wel heel leuk doet, zo tussen de bloemetjes. Heel mooie foto en zo hebben we ook een overzicht van het veldje waar de hyacinten bloeien. Foto 7 (1) en 8 zijn heel verschillend van sfeer, maar beide voor mij favoriet. Nr. 7 is zo mooi zacht van tint, lijkt wel een pasteltekening. Op nr. 8 lijkt het wel of de bloemen dansen en de achtergrond danst mee. Heel aparte foto. Maar de rest van de serie mag er ook zijn.
  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ze springen er wel uit met die zachte achtergrond. Mooi scherp met die honingbij hangend aan het klokje. En die hond, ach doet me denken aan mijn Stella de Drentsche Patrijs die er niet meer is. Op deze manier had ik haar ook heel graag willen fotograferen, maar daar had ik nooit aan gedacht.
  Groetjes, Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Gonnie,
  wat een heerlijke zachte kleuren komen er voorbij, je had mooi licht en daardoor kon je mooie effecten bereiken.
  Ik ben maandag met hyactintjes bezig geweest, maar dat werd helemaal niks, volgend jaar in de herkansing.
  De foto's zónder beestjes vind ik de mooiste, behalve natuurlijk die met dat 'grote beest', Jones is een regelrechte topper!!

  groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb ze wel gezien maar geen tijd gehad om te fotograferen.
  Ik geniet er zo ook heel erg van en ook jij hebt een waar sprookje hier neergezet.
  Hele mooie kleuren en sommige springen er ook echt uit.
  Foto 4 en 5 vind ik de mooiste.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooie blog, deze had ik nog niet gezien. Leuk dat je niet helemaal naar België hoeft voor wilde hyacinten. Prachtige serie, vooral de foto's met wat tegenlicht met de lichtcirkels. de laatste foto vind ik ook erg mooi, de hond tussen de bloemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooie zachte tinten Gonnie, in het Hallerbos jun je het dan weliswaar mooi combineren met de ontluikende beuken, maar dit is toch ook hel erg mooi. Je hebt de techniek van de bokeh-bubbles en herhaling in de achtergrond aardig onder de knie. Leuke toegiften van het spinnetje en de hommel en een prima idee om de hond erbij te betrekken. Was deze week op Texel en zag ook daar hyacintjes, maar tegelijkertijd ook zoveel vogels dat ik niet aan toegekomen ben om me hierop te focussen.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Gefeliciteerd met foto 8 de tweede prijs bij de maanfoto van Roots met als thema blauw !
  en niks Hallerbos, gewoon in Veldhoven super Gonnie !

  Gr Michel de derde prijs winnaar : ) !

  BeantwoordenVerwijderen