Zoeken in deze blog

donderdag 13 december 2012

Glow 2012


Eindhoven Lichtstad. Dit wordt elk jaar duidelijk tijdens het Glow-festival. Een week lang laten kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland lichtkunst- en designtoepassingen zien.
Glow trok dit jaar 450.000 bezoekers. Loes, Yvonne en ik gingen op vrijdagavond met onze camera's op pad. Hoewel ik tot nu toe op dit blog alleen maar natuurfoto's plaats, wil ik deze foto's toch presenteren. Tenslotte zijn Loes en Yvonne ook benieuwd naar mijn werk.

We starten om 19.00 uur op het Wilhelminaplein en zijn zo de menigte die vanaf het station komt, een beetje voor.


Op het plein staan Bouquets d'abat jours, oftewel boeketjes lampenkappen. Het is nog rustig en we nemen alle tijd om de lampen uit diverse hoeken te fotograferen.


De camera's staan op statief en de afstandsbediening hebben we in de hand om vooral elke beweging uit te sluiten.


Maar plotseling begint mijn camera uit zichzelf foto's te maken? Dat is een wel heel vreemde ervaring.


Het blijkt dat Yvonne en ik dezelfde afstandsbedieningen hebben en we kunnen ze gelukkig anders instellen, zodat we weten wat we knippen.


Omdat de lampen doorlopend van kleur veranderen zijn er veel mogelijkheden.


Na een hele poos besluiten we toch maar door te lopen, want er is nog zo veel meer te zien. Inmiddels is het ook al veel drukker geworden. De rode lantaarns wijzen ons de weg.

Via de Bergen komen we bij Het Hooghuys.Aan de Keizersgracht staat Het Hooghuys, waarop een grote tekst wordt geprojecteerd.
Sigrid Sandmann heeft die tekst samengesteld uit woorden die mensen uit de regio haar hebben aangedragen.

Van hieruit lopen we naar de Catharinakerk. Vorig jaar was hier in de kerk een mooie presentatie, maar door de steeds stijgende bezoekersaantallen is dit jaar bijna alles buiten georganiseerd.

 
"Les Orpailleurs de Lumiere, Sleepless night in full light".
 
Het gedicht "Nacht op de Kale Berg" was de inspiratiebron voor de voorstelling op de Catharinakerk. Het gedicht gaat over een duivel die een dorpje bezoekt als het nacht wordt.
De duivel wordt vervangen door een dirigent die in de ban raakt van de muziek en visioenen krijgt. Het is prachtig om te zien en we blijven een aantal keren de voorstelling kijken.
 
 
Glow for Kids
 
 
Tweeduizend kinderen van Eindhovense basisscholen hebben een bloem gemaakt met een led-lampje erin. De zee van bloemen staat op het Karel Vermeerplantsoen.
 

Intussen is het mega-druk geworden en om het plntsoen te verlaten moeten we voetje voor voetje schuifelend met de grote stroom mensen mee door het hek. Eenmaal buiten op straat gaat het wel weer.

Op de hoek van de Raifeissenstraat wordt een flatgebouw uitgelicht. Alle kleuren van de regenboog komen beurtelings voorbij en soms allemaal even tegelijk. Een prachtig gezicht.De geschiedenis van Eindhoven wordt door Ruben Olislagers in de Raifeissenstraat op een gevel geprojecteerd. Net als in oude dossiers lopen er zilvervisjes dwars over de pagina's heen.
 

Een avond van 19.00 tot 23.00 uur was nog te kort om alles te zien. We hebben niet de hele route (5 km) kunnen lopen en de locatie op Strijp-S, die juist heel interactief is, hebben we helemaal aan ons voorbij moeten laten gaan. Helaas duurt Glow maar 8 dagen.

Mocht je volgend jaar ook willen gaan, noteer dan de volgende mededeling maar in je nieuwe agenda:

De volgende editie van GLOW staat gepland voor 9 tot en met 16 november 2013.

34 opmerkingen:

 1. Je hebt er mooie kleurrijke foto's gemaakt Gonnie. Mooi om te zien, echt wat anders dan anders. Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtidg werk geschoten in het donker. Nu de dagen korter zijn is dat leuk werk om te doen. Alleen blijft het heel lastig als het druk is i.v.m. de lange sluitertijden.

  gr Frans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldige foto's Gonnie! Ik ga ook eens bij Loes en Yvonne kijken.

  Groetjes en nog een fijne avond,
  Willy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Gonnie
  mooi al die kleuren geweldige serie.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is zeker een bezoek waard jullie hebben hier je eigen helemaal uit kunnen leven dit is weer eens heel iets anders ,maar wel heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Gonnie, leuk dat jij toch ook een Glowblog plaatst.
  Zeker heel wat anders dan natuur, maar zeer de moeite waard.
  Prachtige standpunten en composities en wat een verschillende
  lichtshows waren er.
  Ondoenlijk om daar een favoriet uit te pikken, maar gewoon heel
  leuk om te genieten van alle foto's en de informatie die je er bij
  hebt gegeven. Een mooi evenement om je helemaal mee uit te leven.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toch wel weer een aantal foto's die afwijken van Loes en Yvonne. Foto's van het hooghuys zijn zeer goed gelukt. Leuk evenement maar voor mij veel te ver en te druk, dus agenda voor 2013 blijft nog even leeg op die dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Eindhoven heeft zich fraai gepresenteerd als lichtstad en jij hebt het eveneens heel fraai in beeld gebracht. Weer eens iets heel anders maar heel knap gedaan.
  Prettig weekend, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Gonnie,

  Ja, het kon natuurlijk niet uitblijven, je kon niet achterblijven bij Loes en Yvonne, maar je hebt er werkelijk iets moois van gemaakt. Iets heel anders natuurlijk dan natuurfotografie. Ben er de afgelopen jaren ook wel geweest, maar dit jaar niet vooral vanwege de drukte, als je niet uitkijkt wordt je statief omver gelopen. Ik vind vooral foto nr. 4, 6 en 7 heel mooi. In het Hooghuys heb ik nog enkele jaren gewerkt. Afgelopen maandag hebben we binnen onze fotoclub in Helmond ook de Glow-foto's bekeken, jij had daar als natuurfotograaf met deze foto's zeker geen slecht figuur geslagen.

  Groeten,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vond het best lastig er spannende foto`s van te maken..maar is je goed gelukt! Leuke serie!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Staat genoteerd, bedankt voor de tip voor volgend jaar. Het ziet er fantastisch uit, je hebt er werkelijk een kunststukje van gemaakt!
  Groeten, Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Gonnie,

  What a different subject! Very nice exposition and great colors! I love the pictures you made of the lampshades, the blue ones are my own favorite.
  The church pictures are stunning! And the flowers are great too and I love this idea!
  A great serie again. Have a nice weekend and thanks for sharing.
  Regards, Louise

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ha na de blogs van Loes en Von is hier ook jouw glow blog.
  Ook heel mooi, vooral jouw laatste lampjesfoto vind ik erg goed.
  en het gebouw met de trappen, die heb ik op andere blogs niet gezien, vind ik wel erg mooi. Iets heel anders maar heel goed uitgevoerd.
  groetjes Ghita

  PS: Als je bij mij reageert kan het even duren voordat jouw reactie zichtbaar is, om een of andere reden komen jouw berichten altijd in de Spam folder, en dan moet ik ze eerst goedkeuren voordat ze op mijn blog komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat lijkt me een geweldig evenement, Gonnie. Ook jouw serie is prachtig. Het lijkt me wel moeilijk om in die mensenmassa er nog iets moois van te maken. Iedereen loopt natuurlijk tegen je aan. Daarom vind ik het des te knapper dat je zulke mooie foto's hebt weten te maken. Mijn absolute favoriet is foto 7, direct gevolgd door 6. Maar dat komt ook omdat ik dol ben op die kleur. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ha Gonnie,

  Van alle markten thuis!
  Heb er zelf ook rondgestruind.
  Erg mooie serie.

  groet,
  Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel anders dan in de natuur lopen, maar wat hebben we een leuke en leerzame avond gehad. Je kids bloempjes heb je goed weten te vinden tussen de vele bloempjes. Het spelen bij foto 7 is goed gegaan, altijd leuk op te proberen of er iets uit komt.De kerk was heel mooi, ben blij dat we die vaker hebben bekeken, je foto's zijn mooi geworden. De leuke avond komt weer voorbij.Eén avond is inderdaad te kort, volgend jaar gaan we aan de andere kant beginnen..;-) Dank je wel voor deze gezellige avond.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of op Strijp-S beginnen? Kan ik misschien eerst wat voorwerk verrichten. Jullie ook bedankt! Groetjes, Gonnie

   Verwijderen
 17. Ha Gonnie,daar ben ik ook eindelijk. Om meteen maar in te haken op de voorgaande opmerkingen, ja, volgend jaar weer, dus doe je voorwerk maar ;-)

  Goede beslissing om jouw Glow toch in beeld te brengen, maakt toch niet uit dat het geen natuur is?
  Ook hier veel aandacht voor de lampenkappen, en terecht, want die waren erg fotogeniek.
  Leuk om de verschillen tussen ons onderling te zien, jij hebt ook de groothoek ingezet en dat geeft weer een heel ander beeld.
  Nr 7 is toch leuk! Ik had dit soort beelden ook, maar heb ze allemaal in de prullenbak gegooid.
  Ik heb bewondering voor jouw bloemetjes ( haha toch natuur!) vooral 14 en 15 zijn heel geslaagd en sfeervol. Ik vond het echt moeilijk om daar wat van te maken dus complimenten.
  Bedankt voor je rondleiding door de lichtstad, het was super!
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Gonnie, Ik vind het een hele mooie serie geworden. WAt moet dat een prachtige ervaring zijn. Ik vind de foto met beweging nr 7 een erg bijzondere abstracte foto geworden, mooi! Ook degene met teksten projectie vind ik mooi 8,9 en 10. Het geeft een mooi effect. De bloemetjes vind ik knap gedaan want dat lijkt mij erg moeilijk.Volgend jaar toch maar eens gaan kijken :)
  groetjes Andrea

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi Gonnie, mijn complimenten voor je foto`s!
  Lijkt mij echt niet makkelijk om alles mooi in beeld te krijgen maar het is jou prima gelukt.

  groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Gonnie
  Prachtig.. Normaal gesproken zie ik liever natuurfoto's ..
  Maar dit kan ik wel waarderen ..het is al geweldig hoe die mensen op die ideeën komen en ook uitvoeren.. Echt waardering daarvoor!
  En hoe jij dat in beeld hebt gebracht ..Ja prachtig.
  Ik ga zeker geen voorkeur uitspreken ..want dat is appels met peren vergelijken ..
  Ieder project staat prachtig in beeld ..en alles heeft zijn eigen soort Art
  Als ik dan wat zou willen noemen..is het wel de bloemen die al die kinderen van de basisschool gemaakt hebben .. Ja genieten..
  En dat hebben jullie zo te zien/lezen ook gedaan .
  Groetjes Henk

  p.s. Lachen dat de afstandbediening van Yvonne op jou camera reageerde :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hallo Gonnie,

  Ook jij levert hier een mooie bijdrage aan het lichtfestival "Glow". Vind knap genomen allemaal, maar foto 4 is toch wel mijn favoriet!

  Gr,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Gonnie,

  ik had bij Loes inderdaad ook al van die mooie lichtfoto's gezien.
  Vooral foto 2, 3, 4, 5 en 6 vind ik echt schitterend. Ook de kleuren
  op de kerk komen heel mooi over. Heel bijzonder dit festival. ik had er toto ik het blog van Loes las, niet eerder van gehoord.

  groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Gonnie,

  Mooi gedaan hoor, lekker al die kleurtjes. Komt er goed uit!

  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hai Gonnie,

  Ik dacht dat Von de mooiste serie had, maar die van jouw is ook erg fraai.
  Vooral foto nummer 7 is prachtig. Dit springt nog boven de andere prachtige foto's uit.
  Leuk om te zien hoe verschillend jullie de verschillende dingen hebben vastgelegd.
  Heel mooi gedaan.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoi Gonnie,
  Ontzettend mooie opnames!! Schitterend om al die kleuren zo te zien. Foto 4 met die blauwe lampen vind ik heel erg mooi met die andere 2 nog zo op de achtgrond.
  Ik vind dat je dit heel knap gedaan hebt, want het zal niet makkelijk zijn zo in het donker om in al die drukte ook nog eens de juiste sluitertijden te vinden.
  Grappig dat jullie dezelfde afstandbediening hebben.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hoi Gonnie...

  Ik kom net van de foto's van Greet die is naar Amsterdam geweest, ook een licht
  festival net als in Eindhoven...
  Maar ook deze foto;s van jou zijn super..weer eens iets anders!
  de eerste foto's van de schemerlampjes vind ik erg mooi, je hebt
  er fraai composities van kunnen maken...TOP
  maar ook de rest van de opnames zijn prima
  knappe serie..

  Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 27. This website can live streaming , you can join at my site :
  agen judi online terpercaya
  Prediksi Bola

  Thank you
  agenpialaeropa.club
  gamesonline.ga
  beritasemasaterikini.net

  BeantwoordenVerwijderen