Zoeken in deze blog

vrijdag 4 januari 2013

Pronken met andermans verenNa twee jaar bloggen was het hoog tijd voor een nieuw bloghoofd. Na afgelopen jaar komt daar de vos  het meest voor in aanmerking. Volgend jaar weer een andere foto: De beste van de 12 besten.


Een poos geleden vond ik een aantal veertjes en nam ze mee naar huis met de bedoeling ze eens een keer te fotograferen. Met al die regen en het grijze weer komt het er niet van echt op pad te gaan, maar de veertjes lagen nog geduldig te wachten.
Gistermiddag mijn ministudio uitgeklapt en aan de slag gegaan. Even uitzoeken hoe het zit met de belichting en daarop de witbalans aanpassen.
Dit is het resultaat:


Een dekveertje
De nabewerking was lastig. Ik heb het een paar keer opnieuw gedaan en het resultaat was steeds anders.Uiteindelijk ben ik met deze het meest tevreden.

Een donsveertjeIs dit nog wel een veertje?

Donsveer met druppels


Donsveer met druppels


Al een poosje wilde ik eens high key foto's maken. De vorige foto's neigen er al toe, maar zijn het toch nog niet echt. Witte veertjes lenen zich daar wel voor, dus hieronder een paar high key bewerkingen.

Donsveertjes in high key


Donsveertje in high key


Nu ze geplaatst zijn twijfel ik of het verschil wel zo groot is. Misschien moet het nog extremer? Ik lees het graag in jullie reacties.

32 opmerkingen:

 1. Niet dat er iets mis is met jou hoofd maar de vos is wel heel mooi !
  Je zegt het zelf al, het verschil is niet zo groot maar zal er ook wel mee te maken hebben dat het allemaal wit is, misschien even naar Oerle voor wat kleur ook al is het dekveertje (2)wel heel mooi !!!
  Het is maar een mening moet je maar denken Gonnie.

  Gr Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor high key moet je geen kleurtje hebben, maar wit tegen witte achtergrond met een beetje zwart/tint erin.
   Maar ik begrijp dat de bloghoofdfoto een hele verbetering is :)

   Verwijderen
  2. Oke wist niet dat het hier alleen om high key te doen was en maar goed dat ik er het is maar een menig eronder gezet heb en hoop dat er snel iemand met kennis reageert :)!

   Groetjes Michel

   Verwijderen
  3. Ging ook niet alleen om high key en ik ben blij met je reactie Michel. Goede raad is altijd welkom en niet iedereen hoeft altijd alles mooi of goed te vinden. Gr. Gonnie

   Verwijderen
 2. What a good idea Gonnie! I like the fact that these feathers where there waiting for you to make some beautiful pictures of them. I like white on white, it is very delicate and this way, we can see the fine lines in the feather more easily. Very nicely positionned and done!

  Kind regards,
  Louise

  BeantwoordenVerwijderen
 3. over kennis moet je echt niet bij mij wezen maar ik vind het wel heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Gonnie
  lekker creatief bezig geweest mooie foto's.
  je kop foto van de vos is erg mooi.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Gonnie, Je hebt het troosteloze weer goed omzeilt. Voor mij missen de foto's nog dat beetje extra. Met tegenlicht en tussenringen om dichter op het onderwerp te komen, ontstaat een spannender plaatje is mijn gevoel. Nu zie ik soms de ondergrond van je studio en die past niet bij het zachte karakter van de veertjes.

  gr jowan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die ondergrond was mij ook opgevallen. Ik ga er nog een keer opnieuw mee aan de slag. Bedankt, Gonnie

   Verwijderen
 6. Prachtige serie van al die veertjes, dit mag ik zelf ook graag doen.
  Het is al wel even geleden dat ik dat heb gedaan, heb er zelfs met 1 een eerste prijs gewonnen met een fotowedstrijd ;-))
  Gr. Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja Tinie die was net iets te mooi :), daar door werd ik tweede in die wedstrijd van Footo.nl :) !

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 7. Hoi Gonnie,

  Ik vind ze heel mooi, vooral de tweede, maar ik denk inderdaad dat ze voor high-key inderdaad nog wel wat lichter mogen zijn. Ik zou ook proberen de achtergrond nog egaler te krijgen.

  Fijn weekend,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey Gonnie,

  Mooie header op je blog!

  Je hebt inderdaad gepronkt met andermans veren, wat zijn ze mooi en subtiel. Goed gedaan!

  Gr. Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Complimenten Gonnie voor je header, toppie!
  En leuke creatieve high key foto's van die veertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Gonnie,
  wat een leuk idee is dit! ik heb mijn studiootje nog nauwelijks gebruikt, daar moet maar eens verandering in komen, maar moeilijk lijkt mij dit wel.
  High key heb ik me nog nooit in verdiept, dus ik kan niet beoordelen of jouw pogingen in de juiste richting gaan.
  Na lang kijken vind ik de eerste twee de mooiste, daar valt ook de achtergrond weg, die bij een aantal van de andere foto's iets te nadrukkelijk aanwezig is.
  Die twee zijn weer heel verschillend van kleur, en ik twijfel welke daarvan me het meest aanspreekt, eigenlijk zijn ze allebei goed, maar als je ze na elkaar ziet lijkt de eerste te wit en de tweede te blauw..... ik kan me voorstellen dat je er met de nabewerking niet uitkwam.
  Toch krijg je van mij dikke complimenten voor deze serie, heel origineel, en hoge moeilijkheidsgraad, dus de resutaten mogen er beslist zijn.
  Groetjes Loes

  ps
  Je vos staat prachtig boven je blog! ik vind alleen de paarse kleur van je tekst een beetje uit de toon vallen bij deze foto

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zie door de opmerking van Joke nu pas dat 1 en 5 dezelfde zijn.
   Voor alle duidelijkheid : ik bedoel dus 1/5 en 2
   Nogmaals groetjes!

   Verwijderen
  2. De paarse kleur had ik gekozen ivm de paarse tekst in de rest van het blog. Maar misschien moet ik dat maar loslaten. Bedankt voor de tip.
   Groetjes, Gonnie

   Verwijderen
 11. Je vos is prachtig boven het blog, Gonnie. Maar die vond ik altijd al heel mooi. Voordat ik op je blog kon reageren, moest ik me eerst verdiepen in high key (waar ik zonder dat te weten en zonder acceptabel resultaat zelf ook mee bezig ben geweest omdat ik dat erg mooi vind). Daarna je serie weer bekijken. De foto's 1 t/m 6 zijn "gewone" foto's, die ik al erg mooi vind, hoor. Foto 5 (is dat dezelfde als 1?) vind ik het mooiste. Daarna je high key foto's. Daarvan vind ik 7 het mooiste, omdat die de warmste uitstraling heeft. Het geeft je een goed gevoel om daar naar te kijken. Voor mij, maar wie ben ik, zouden de veertjes een heel, heel klein beetje scherper mogen. Prachtige creatieve serie. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Gonnie...

  Ik heb echt geen verstand van High Key, ik vind het wel mooi
  maar ik weet echt niet hoe het moet..
  Ik vind ze stuk voor stuk erg mooi, maar of het extremer moet, ik heb
  echt geen idee..
  maar er zijn vast bloggers die je kunnen helpen...

  gr. Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Gonnie,

  wat een schitterend blog zeg! Maar eerst even over je nieuwe bloghoof. Echt super dat je deze foto gebruikt heb want die is gewoon schitterend.

  Van high key heb ik geen kaas gegeten en zal dat eerst eens moeten opzoeken en doorlezen/leren. Misschien gewoon eens proberen maar dan moet ik wel weten hoe hihi.... Echt super deze veertjes en dan vooral de foto 5 en 6 met de druppels. Wat ontzettend mooi. ook je laatste fot is een parel. Echt dikke complimenten.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Gonnie, leuk dat je er voor gekozen hebt de Vos in het bloghoofd te plaatsen, een prachtige foto is het waar met plezier naar blijf kijken.
  High key heb ik me nog nooit in verdiept. Ben wel druk bezig met foto's van veren en weet hoe lastig het is om ze mooi vast te leggen.
  Ik heb bij jou gekeken wat mij het meest aanspreekt en dan springt foto5 er voor mij uit, mooi gedetailleerd en fraai met de druppeltjes.
  Een mooi experiment met de veertjes in ieder geval en als ik jou zo hoor gaan we daar nog wel meer van zien.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat leuk om zoiets te doen, zeker op die grijze druildagen van de laatste tijd is dit een superleuk tijdverdrijf, maar dan lekker binnen.
  de druppel donsveertjes en het dekveertje spreken mij het meest aan. High key vind ik wat minder, te wit allemaal, ook al is dat juist de bedoeling.

  Je vossenfoto als kopfoto is geweldig, heel mooi.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi,Gonnie,
  Je nieuwe kopfoto vind ik erg geslaagd, hij kijkt verwachtingsvol in de toekomst.
  Zo met een blik van, wat krijg ik voor de lens dit jaar.
  Veertjes, ja altijd mooi om te fotograferen. Hoewel dat hele witte mij niet erg aanspreekt vind ik het zeker de moeite waard om te zien wat je met High Key kunt doen. Het klinkt misschien raar,maar zo'n veertje met enkele druppels is een heel mooi onderwerp voor een overlijdens- of rouwkaart. Teer, stil verdriet.
  De laatste tien jaar van mijn werkzame leven was ik begraafplaats beheerder, vandaar.
  Groet,
  Ubel.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Gonnie,
  Prachtig om te zien hoe jij van een simpel veertje zulke bijzondere en aansprekende opnames hebt weten te maken. Heel knap gedaan!!
  Je nieuwe banner is natuurlijk helemaal te gek!! Prachtig om deze foto zo te zien wanneer je blog geopend word. Deze foto is "TOP" en daar heb je natuurlijk ook terecht een prijs mee gewonnen.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Gonnie
  ja..Je kopfoto ..Hij is ook niet voor niets in de prijzen gevallen ..
  Alleen die foto is al heel wat veren waard ...
  Een leuk idee ..en prachtig gedaan met dat veertje ..
  Ik vraag me dan ook gelijk af ...Gaat dit een kandidaat foto worden..kopfoto 2014?
  Dan zou ik gaan voor foto 2 .. ( de half om half foto zeg maar )
  Groetjes Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi Gonnie
  ja..Je kopfoto ..Hij is ook niet voor niets in de prijzen gevallen ..
  Alleen die foto is al heel wat veren waard ...
  Een leuk idee ..en prachtig gedaan met dat veertje ..
  Ik vraag me dan ook gelijk af ...Gaat dit een kandidaat foto worden..kopfoto 2014?
  Dan zou ik gaan voor foto 2 .. ( de half om half foto zeg maar )
  Groetjes Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ook hier proef ik het tasten naar alternatieven nu de winter maar niet wil komen met al haar schoonheid. En toch brengt dit wel heel prachtig zaken voort, want het is beslist een heel mooie serie....

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zijde zacht van kleur, bijzonder mooi !

  groetjes, Truus

  BeantwoordenVerwijderen