Zoeken in deze blog

zaterdag 1 juni 2013

Fotoreis Spanje: 1 mei

Vallei Ura - Castroceniza

Woensdag 1 mei
Na een middag en avond met migraine in bed te zijn gebleven, klaart mijn hoofd op bij het ontbijt. Gelukkig, ik kan weer mee op stap. We gaan naar de Vallei Ura - Castroceniza, een smalle riviervallei waar tussen rotsen door een beekje stroomt.

De techniek van vandaag: Bokeh-bubbels. We gaan oefenen met libellen en planten langs de rivier. Tenminste dat is het plan. De libellen laten zich met deze temperaturen nog niet zien, maar als we de vallei inlopen begint het zonnetje te schijnen. We zoeken een mooi plekje met het water voor ons en tegen de zon in. Bart legt uit wat de bedoeling is en dan verdwijnt de zon achter de wolken om niet meer te voorschijn te komen.
Het enige wat me gelukt is, is de volgende foto:

probeersel bokeh-bubbels
 
Zoiets is de bedoeling. We krijgen ruim de tijd om een stuk langs het water te lopen en ondertussen macro- en/of landschapopnames te maken.

Ik begin met de macrolens. Loes en ik vinden een polletje paarsachtige, bolvormige bloemetjes. Als Loes daarmee bezig is zie ik het volgende door mijn lens:


De bloemetjes: 

Beekje met lange sluitertijd:


Als we teruglopen verruilen we de macrolens voor de groothoek. Even wat opnames van de omgeving.Het is lastig, maar ja wanneer is het dat niet? Ik vond deze rotswand zo mooi, maar mis nu het pad dat een mooie invoerende lijn vormt. Jammer een herkansing zit er niet in.


Een van de karakteristieke bomen in de vallei. Er staan veel walnootbomen, steeneiken en jeneverbessen.


Een van de twee gehuchtjes waarnaar de vallei genoemd is


 
We lunchen in de wei en gaan weer op pad. Onderweg ziet Bart een vlindertje fladderen. De bus wordt aan de kant gezet en met z'n allen gaan we plat op de buik in het vochtige gras, dolblij met deze ene lentebode.
 
Gemarmerd witje
Op de ernaast gelegen akker staan twee mooie bomen. Heel karakteristiek voor deze streek. Die pik ik maar meteen even mee.

Walnootbomen
De vlinder vliegt weg en wij gaan verder.


Deze locatie had Bart al op de heenweg gezien en nu maken we er een fotostop. Met mijn macrolens is het niet helemaal geworden wat de bedoeling was.

the making of ....


Er zit volop kleur in de bomen en struiken, zeker met de witte bloesem en het jonge populierenblad.
Terug in ons huis volgt een fotobespreking, weer erg leerzaam. Daarna reppen we ons naar buiten, want de zon schijnt, maar gaat bijna onder. Loes en ik haasten ons naar het uitzichtspunt om Covarrubias op de kiek te zetten. Bij de fotobespreking hebben we gezien hoe dat mooi kan. Dick loopt achter ons te roepen dat haasten geen zin heeft omdat we toch al te laat zijn.


Zicht op Covarrubias
 
Maar we halen het nog net om de laatste warme gloed die in het dal valt mee te pikken.
Daarna gaat het in een rustig tempo terug naar het dorp om wat mooie plekjes te fotograferen.

Een van de rustige dorpstraatjes. Wat een hoop putdeksels.
 
Dan is het tijd om de dag door te nemen met een drankje in de bar van El Galin, ons favoriete restaurantje, waar hammen hangen te drogen en de plaatselijke mannelijke bevolking op tv de voetbalwedstrijden volgt.


Wat minder van kwaliteit, gemaakt met de telefoon

15 opmerkingen:

 1. Lovely Pictures from your trip with Beautiful country

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Gonnie
  mooie serie foto's van je uitje in Spanje
  het is wel een oud dorpje maar wel leuk.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hello Gonnie,
  Beautiful spring landscapes, love the different trees especially the shape of the walnut trees. You mentioned the rocks and they are quite beautiful.
  Love the flower pictures and butterfly too. Pictures in the village are stunning and I would love to visit that place, it is really beautiful! The colors of the walls and the small lanes with many details, very nice and typical.
  A lovely series, thanks for sharing!
  Have a nice Sunday, Louise

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Gonnie,
  Helaas was ik enige tijd uit de lucht, ziekte en een inbraak waren daarvan de oorzaak. Drie fototoestellen, lenzen, externe harde schijf en beamer gejat terwijl ik even in het ziekenhuis lag. Dat is balen. Gelukkig ben ik nu weer in staat om te fotograferen en heb weer een nieuwe laptop. Al je blogs heb ik even de revue laten passeren. Heb er van genoten! Je bent lekker bezig zo zag ik in de ZOOM special je India verhaal met daarbij een aantal leuke foto's, zeer de moeite waard! Net als die van je reisgenoten.

  Groet,

  Ubel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Foto met bokeh is toch wel heel mooi geworden. Super omgeving, jammer van het weer.
  Groetjes Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Gonnie,
  Hoe komt het toch dat dit verhaal mij zo bekend voorkomt? :-)
  Het was jammer dat de zon niet wilde meewerken aan onze techniek van de dag, de bokeh bubbels, maar in die enkele zonnestraal heb jij toch al een heel acceptabel probeersel gemaakt.
  Je landschapsfoto's zien er zonniger uit dan de mijne, witbalans doet toch wel heel veel.
  De walnootbomen met macrolens zijn mooi, ik dacht dat die vlak bij de kersenboomgaard stonden, maar nu ik het lees weet ik weer dat het bij de vlinder was.
  We hebben ook zo veel gezien.
  Verrassend zijn jouw foto's van de straatjes in Covarrubias, die heb ik niet, heb jij die allemaal in dat korte wandelingetje gemaakt? Ik vind ze zeer geslaagd, de belichting heb je perfect onder controle en ze stralen echt de sfeer uit van dit middeleeuwse dorpje.
  O ja, beekje met lange sluitertijd, is een hele mooie! het water draait zo mooi, en dat heb je goed weten te vangen, zelfs zonder mijn medewerking ;-)
  Groetjes en een fijne zonnige zondag!
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk om zo mee te kunnen genieten van jullie reis, Gonnie. Wat ontzettend jammer van het weer en je migraine. Maar ondanks dat, toch een fantastisch reisverslag. Ook van dit deel heb ik genoten. Ik kijk uit naar het volgende. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dat is toch wel heerlijk z,on reis met mensen die allemaal dezelfde interesse hebben en waar je veel van elkaar kunt leren,het is een pracht serie met een heerlijk verslag geworden,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie reportage van jullie Spanje-reis Gonnie, het geeft een goed beeld van de omgeving en het dorpje, maar je foto van bokeh-bubbels vind ik toch de mooiste ook al was het maar een probeersel.

  Groeten,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hai Gonnie,

  Wat leuk dat je er zo'n mooi verslag van maakt met de ups en downs van zo'n reis.
  Daardoor begrijp ik nu, dat zo'n georganiseerde fotoreis niets voor mij is.
  Ondanks de (kleine) tegenslagen heb je toch behoorlijk optimaal ebruik gemaakt van de omstandigheden. Die ene bokeh-opname is wel direct een hele fraaie.
  Naar mijn menig heb je goede keuzes gemaakt met de te plaatsen foto's. Prachtige serie!

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtige serie Gonnie, erg mooi om te zien.
  Mooie kleuren en scherpteverloop met de bloemetjes, daar hou ik wel van ;-)))
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Gonnie,
  Je hebt een mooi verslag gemaakt dat lekker weg leest.Het was wel balen dat je een dag verloor door migraine. De foto's die mij het meest aanspreken zijn die van het dorpje en het snelstromende water. Het zal ongetwijfeld ook een leerzame reis geweest zijn.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Gonnie, wat een leuk verslag van je fotoreis!
  Als ik dit zie heb ik meteen ook zin in zo`n reis.
  Jouw foto`s zijn van de jou bekende klasse, schitterend.

  groet Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Gonnie,

  wat een mooie platen weer. Je macro's vind ik sowieso heel erg mooi
  en je probeersel van de bokeh bubbels is ook fraai gelukt.
  Foto 7 met die lange sluitertijd is ook prachtig geworden
  (welke sluitertijd heb je hiervoor gebruikt?)
  Maar ook foto 15 met die 2 kale bomen vind ik zondermeer een prachtplaat.
  Echt heel mooi dit.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 15. mooie foto`s Gonnie! prachtig die gieren,ook die boomkikkers zijn schitterend.Prachtig landschap daar,je hebt je vast niet verveeld.

  BeantwoordenVerwijderen