Zoeken in deze blog

zondag 16 juni 2013

Fotoreis Spanje: 3 mei

Toren van Covarrubias in tegenlicht
De laatste dag is aangebroken. Bart en Dick hebben gezegd dat ze vroeg op pad gaan om puttertjes te fotograferen bij de brug. Kijk dat is nou een vogeltje dat al lang op mijn wensenlijstje staat, daar kan ik dus best wel vroeger voor uit bed. Helaas de puttertjes laten het vandaag afweten, zelfs de pelpinda's van Dick kunnen hen niet verleiden.


Het eerste zonlicht geeft het water een gouden glans.
Vanaf de brug heb ik een mooi zicht op de kerktoren van Covarrubias met een ooievaarsnest.
Bij de brug zit wel een mooi ander vogeltje, de kruisbek. Hij krabt met zijn snavel aan de voegen tussen de stenen.

Kruisbek
Er is even tijd om nog wat in het dorp of huis te blijven of om even mee te rijden naar een "klooiplekje".  We worden gedropt op een veldje en Bart kan even gaan tanken.


Een van de vele ooievaarsnesten

Als ik plat in het gras lig en me prima vermaak met bloemetjes en grassprietjes roept Bart Smit dat hij een hagedis gevonden heeft. En wat voor eentje, een beauty.


Hij lag veilig weggedoken onder een computerscherm dat daar door iemand gedumpt was. Het blijkt om een parelhagedis te gaan.



Voor de foto zetten we hem even op een wat meer natuurlijkere ondergrond, een dikke, oude boomstam die er ligt.


Dan is het tijd om de hagedis terug te zetten en wij rijden naar Covarrubias.
Na het gebruikelijke ontbijt van sneetjes stokbrood met jam gaan we naar de bakker voor lekkere verse stokbroden voor de lunch.

Bart bestelt chocolade croissants.

Vandaag worden de gieren weer gevoerd en kan de tweede groep in de herkansing. We gaan er samen heen en als Loes, Lydeke en Riet zich hebben geïnstalleerd, duimen we voor hen dat het vandaag gaat lukken.

Uitzicht vanaf de voederplek voor de gieren.

De rest vertrekt naar een prachtig plekje aan een snelstromend riviertje waar een oude watermolen staat. Het is inmiddels lunchtijd en dat doen we voor de afwisseling een keer lekker in het zonnetje.

lunch

Daarna gaat iedereen zelf aan de slag met wat hij het leukste vindt: landschap, macro of zoeken van reptielen.

zoekplaatje wipneusadder

Bart Smit vindt een wipneusadder. Als hij me roept duurt het nog een poos voordat ik hem zie. Wat een schutkleur en wat een scherp oog van Bart dat hij deze adder ontdekt.



Ik heb nu alle tijd om de tips van Bart over door het gras heen fotograferen uit te proberen. Bovenstaande foto is het nog niet helemaal en onderstaande ook nog niet.





Over  deze twee beelden ben ik tevreden. Deze foto's zijn boeiender. Je blijft hier inderdaad langer naar kijken.


Thuis blijkt de andere groep een ware invasie van gieren te hebben meegemaakt. Echt onvoorstelbaar veel. Voor foto's van deze middag zie de blog van Loes en ook de foto's en gierenfilmpjes van Bart Smit zijn te bekijken.

Met deze laatste beelden komt er een einde aan een fantastische en gezellige week fotograferen in Noord Spanje. De groep was gezellig, de begeleiding deskundig, de organisatie prima en het weer daar hebben we het niet meer over.... ;)

17 opmerkingen:

  1. Wel jammer van het weer, Gonnie, maar het moet toch een fantastische reis geweest zijn als ik zo naar je foto's kijk. 6, 14 en 15 zijn voor mij de favorieten uit deze serie. Groetjes, Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach, zó slecht was het weer toch ook niet, het was alleen te koud voor de bloemetjes en de beestjes. Maar jij hebt de parelhagedis!! dat was het vroege opstaan wel waard, met zulke foto's had ik ook gehoopt thuis te komen. Prachtig hoor!
    En geen puttertje, maar de kruisbek maakt het ruimschoots goed, en dat allemaal al vóór het ontbijt ;-)
    Leuk om te zien wat jullie daarna gedaan hebben, want daar was ik natuurlijk niet bij.
    Je laatste twee macro's zijn inderdaad erg mooi, de achtergrond maakt er boeiende plaatjes van, en bij de laatste vind ik ook de kleurschakeringen schitterend.
    Toevallig trouwens dat ik er juist bij mijn icarusblauwtjes ook achter kwam dat een egale achtergrond weinig meerwaarde geeft. Zo leren we steeds meer!
    Had je bij deze macro's 'natuurlijk' gras, of heb je de truc van Bart uitgehaald?
    Die moet ik trouwens ook goed in mijn oren knopen, de tip was al weer een beetje
    'naar de achtergrond' geraakt ;-)

    Groetjes Loes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij deze lag ik gewoon languit in het gras en hoefde ik niet te trucen.
      Het weer was ook niet zo slecht, de temperatuur was laag. Maar deze week gaat hij behoorlijk omhoog. Ben benieuwd naar het weer in het weekend.
      Groetjes, Gonnie

      Verwijderen
  3. Dit moet wel een heerlijke reis met prachtige ervaringen geweest zijn. wat laat je ons heel veel moois zien hier kan je toch nog lang van genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hai Gonnie,

    Mooi hoor die kruisbek, maar je kruisbek op de veluwe was nog net even mooier. Ik hoop ze ook ooit eens zo voor de lens te krijgen. sja de hagedis en de adder zijn natuurlijk wel de mooie natuurmomenten, maar je foto's van de bloemen zijn prachtig en je laatste foto is schitterend. Wat een mooie kleurencombinatie en scherpte op de juiste plek. Prachtig.
    Ben trouwens erg benieuwd naar de India foto's Het verslag in zoom was in ieder geval erg interessant en leuk om te lezen.

    Groetejs,
    René

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi René,
      Bedankt voor je reactie. De kruisbek in de Veluwe zat lekker vrij en deze niet. De foto's van India? Eigenlijk zet ik alleen natuurfoto's in deze blog, met uitzondering van Glow en de melding dat ik die reis had gewonnen. Ik heb een site, maar die ligt al jaren stil, omdat ik er zelf geen nieuwe foto's op kan plaatsen. Er moet een andere komen. Dus nog even nadenken wat ik daarmee doe. De reis was fantastisch.
      Groetjes, Gonnie

      Verwijderen
  5. Hoi Gonnie
    wederom weer mooie foto's van Spanje
    volgens mij was het genieten daar.
    groetjes Herman.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Gonnie,

    Jeetje wat benijd ik jullie hierom zeg; heerlijk lijkt me dat. Niet dat ik het jullie misgun hoor, helemaal niet.

    Fraai zo'n parelhagedis. Je 2 'grasfoto's mogen er ieder op zich wezen! De laatste heeft wel heel fraaie kleuren.

    Gr. Robert

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Again some beautiful pictures from your trip to Spain. I really enjoyed the lezard and the flowers. The story of your trip is nice to read; I like the way you write and describe things.
    A very nice series!
    Regards, Louise

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ook op deze dag kan je tevreden terugkijken. Mooie opnamen van de hagedis, bovendien foto's van een kruisbek en adder. Wat mij betreft bijzondere momenten. Door het gras heen fotograferen is nieuw voor mij. Het is het proberen waard want jij hebt zo erg mooie opnamen kunnen maken, met de laatste als topper.
    Jammer dat je (nog) niets van India hebt laten zien. Ik ben best wel nieuwsgierig naar je ervaringen.
    Groetjes, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooie afsluiter van je Spanjereis Gonnie met foto nr. 6 van der hagedis als topper, maar ook de laatste foto vind ik fantastisch mooi met een prachtige achtergrondkleur en een mooie scherptediepte. Ben trouwens wel benieuwd naar die truc met het gras.

    Groetjes,
    Ad

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Gonnie,
    Zeer mooie opnames!! Je hebt flink wat schitterende plaatjes kunnen maken daar in Spanje. Zo zie je pas wat een mooie plekjes er daar allemaal te vinden zijn. Ik zelf ga in Spanje meestal lekker luieren op het strand, maar mis daardoor wel veel van deze prachtige omgeving.
    Die hagedis is ook erg gaaf, mooi vastgelegd!!

    Groetjes, Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Weer een prachtig verslag Gonnie, waarbij de foto's van de Hagedis en de macro's van de bloemetjes er voor mij uitspringen. Wat een enorme variatie heb je zo laten zien in al je verslagen.
    Natuurkieker Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Inderdaad weer een prachtig verslag Gonnie,
    die kruisbek heb je mooi weten te vangen zo en het is goed te zien dat het een kruisbek is hihi..... Ik ben vooral van je macro's onder de indruk. Die hagedis van bv foto 5, 6 en 7 vind ik werkelijk schitterend. Ook je bloemetjes mogen er zijn.
    Grappig dat je ook nog een wipneusadder hebt gespot al ligt die dan wel behoorlijk verscholen. Je uitzichtfoto is ook weer een heerlijk uitzicht.

    groetjes, Helma

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Gonnie....

    Had het fotoreis van Loes ook al helemaal gevolgd
    het moet wel een fantastische reis geweest zijn...
    Prachtige opname heeft het in ieder geval wel opgeleverd..
    ook de foto's van deze laatste dag zijn prachtig de
    Hagedis en de bloemen met de mooie achtergronden zijn mijn favorieten...

    Nieske

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mooi, mooi.....ik geniet steeds weer van dit soort Spanje-blogjes. Enerzijds herkenbare plaatjes (de lunch, de bakker, de landschappen) en daarnaast super mooie foto's van de hagedis, de macro's (bloemen). en een beest met een heel grappige naam, wipneusadder, ik had dat neusje wel eens willen zien.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Fantastic photographs, I love such pictures:) Greetings

    BeantwoordenVerwijderen