Zoeken in deze blog

dinsdag 14 juni 2016

Steenuiltjes tussen de buien door

 
Op Facebook verschijnen de laatste tijd mooie foto's van steenuiltjes. Vooral de fraaie setting valt me daarbij op. Een landelijke omgeving met mooi hoog gras met daarin een oud verweerd hek, een roestige emmer en een karrenwiel tussen de brandnetels. Wat zou ik daar graag zitten.
En dat is dan weer een voordeel van Facebook, er wordt een naam genoemd van degene die daar fotohutten verhuurt. Kijk dat schiet op. Een telefoontje naar Hans Menop en de boel is geregeld.
 

Loes vindt het leuk om mee te gaan. De weersvooruitzichten zijn ronduit slecht, annuleren mag. Niet geschoten is altijd mis, met thuis zitten krijgen we ze zeker niet voor de lens. En zo komt het dat we zondag 12 juni in Barchem zijn. We treffen elkaar op een zonnig terras waar we met een lekker hapje en drankje even bijkletsen. Als we tegen half 4 de hoek omslaan  naar Hans barst de regen los. Er zitten nog 3 fotografen te wachten en na de koffie vertrekken we toch maar naar de hutjes.


Als we geparkeerd hebben, kunnen we de auto niet uit, zo hoost het. Buienradar belooft nog veel meer neerslag en onweer. Na 15 minuten wordt het iets minder en wagen we het erop. Eenmaal geïnstalleerd in onze hutten wordt het droog en blijft het droog!


Op dit moment zijn de vier jongen uitgevlogen en is er volop activiteit rondom de kast.
Het eerste uur is het stil, er is geen vogel te bekennen. Er wordt heen en weer geappt en Hans zorgt voor extra voer in de vorm van meelwormen. Dat helpt! De show begint.


De oude steenuilen komen als eerste in beeld. Zodra de jongen uit de kast komen, krijgen ze het druk met af- en aanvliegen om ze te voeren. De meelwormen vinden gretig aftrek.


Maar wat echt vult is een lekkere muis.
Het licht neemt af en het wordt tijd om af te sluiten. Nog even wat foto's met wat meer omgeving erbij.

Hans haalt ons op en we laten dol enthousiast onze beelden zien. Als we in de auto zitten, begint het weer te regenen. Onderweg naar huis valt de ene stortbui na de nadere, maar mijn dag kan niet meer stuk.
 

18 opmerkingen:

 1. Hoi Gonnie
  Wat gaaf mooie serie is dit.
  Groetjes Herman

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad bekende plaatjes van facebook... toch zou ik ze graag gemaakt hebben (zei hij lichtelijk jaloers...).
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn inderdaad gave foto's geworden. Wat een mooi plekje, en de omgeving mag er zeker zijn. Jammer dat het zulk slecht weer is, aan de foto's is dit niet te zien...

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, dit is mooi Gonnie.
  Een jaloersmakende serie heb je staan, mijn complimenten.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Gonnie,
  gelukkig heb je tussen de buien door wel een heel gave serie kunnen schieten. De uiltjes staan er mooi op, maar het frisse groen op de achtergrond laat ze extra mooi uitkomen. De laatste twee op paaltje tussen de klaprozen zijn extra leuk.
  Ik kan me voorstellen dat de stortbuien op de terugweg je niet meer stoorden.
  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Too bad that it rained. But, absolutely stunning graphics, amazing birds. The last two pictures are extremely beautiful. Greetings Anne from Finland.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Gonnie,
  Blijkbaar weer een nieuwe hot-spot. Het heeft jou in ieder geval, ondanks de mindere condities, wel een mooie, heel natuurlijk ogende serie opgeleverd.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeetje, jij bent snel met je blog! Maar lekker voor je om ook eens de eerste te zijn ;-) Nu zit ik dus een keer met de lastige opgave om te proberen een ander verhaal te schrijven....
  Je hebt een prachtige foto's gemaakt, en erg mooi hoe je gebruik gemaakt hebt van de fotogenieke locatie, fijne afwisselende serie ook, goed gedaan meissie!!
  En dank voor het sublieme idee om hier naar toe te gaan, het was een geslaagde missie!

  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. jonge Gonnie, ik geloof graag dat jullie het daar reuze naar de zin hebben gehad. Wat hebben ze daar een schitterende locatie gemaakt. Ik heb er natuurlijk ook al meer foto's van gezien, maar jij bent er in geslaagd om toch onderscheidende opnamen te maken. Allemaal prachtig eigenlijk geen favoriet te noemen, maar erg leuk dat je bij de laatste twee de vogel echt in zijn omgeving laat zien.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo Gonnie wat een geweldige buitenkans en mooi benut. Prachtige sfeeropnamen zoals iedereen ze graag zou willen maken. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha Gonnie, gelijk na de blog van Loes naar jouw blog. Wat een fantastische foto's! Niet normaal meer!!! Zo mooi met die muis, die jonkies pffft. Ook al zo mooi van kleur, scherpte en sfeer. Dat hek is heel fraai en op die dike stam doet het ook erg goed. Ik kan me goed voorstellen dat je met een grijns van hier tot Tokio naar haar bent gegaan! Ik heb genoten van je juweeltjes van foto's!
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtig Gonnie, wat ´n mooie serie over de Uilen. Dit is echt genieten, wat geeft de natuur toch veel moois en door jouw foto´s kunnen we er van mee genieten.
  Groet Kees.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hai Gonnie,

  Een plekje wat ik al een tijdje ken en waar ik vorig jaar sterk aan getwijfeld heb om naar toe te gaan. Je kunt er inderdaad de steenuilen prachtig fotograferen en super natuurlijk dat je ook een muis kunt laten voeren, maar dat massatoerisme heeft mij weer tegen gehouden. Wat ik zo leuk vind van bovenstaande foto's, is dat je een aantal foto's hebt, waaruit blijkt dat je geen vogelfotograaf bent. Juist die beelden (vooral de laatste twee) zijn daarom onderscheidend. Mooi dat je laat zien, dat het ook anders kan. Fijn dat jullie tussen de grote buien door zo hebben kunnen genieten.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hi Gonnie,
  What a beautiful bird! Great series and I love the composition of the last picture.

  Greetings,
  Louise

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Gonnie,
  werkelijk ontzettend mooi deze foto's.
  Mooi van kleur en inderdaad prachtige settings. Ik heb gelijk even daar gekeken maar ik zie mezelf toch niet zitten in zo'n zuil al geeft dit wel prachtige en ook jaloersmakende foto's :-) De laatste foto's met die wilde bloemen ervoor zijn echt geweldig!
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Gonnie,

  Een goede gelegenheid om ook deze soort eens te kunnen fotograferen, tegenwoordig worden er voor elke soort wel hutten gebouwd. Je hebt er nagenoeg alles in de hand en voer doet de rest. Hoewel ik er ook wel eens gebruik van maak gaat er wat mij betreft toch niets boven vogels fotograferen in de "vrije" natuur. Ik vind dan ook foto nr.6 van het jonge uiltje de mooiste omdat die het dichtst een natuurlijke setting benadert.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen