Zoeken in deze blog

woensdag 29 maart 2017

In de branding

 
 

Mijn vorige blog "Landschappen op Texel" eindig ik met de vraag of we het droog houden aan zee. Nou dankzij onze waadpakken is dat gelukt. Wat zijn die ideaal. We gaan tegen zonsondergang naar Paal 9 om de golven en de ondergaande zon vast te leggen. We zijn bijna te laat. Het is vloed en van de pier is nog maar weinig meer te zien.
 
 
 
 

De stenen in het water verdwijnen snel uit beeld als het water stijgt. Ze zorgen er nog wel voor dat er mooie stromingen en patronen ontstaan.
 
 
 
 
Er is een behoorlijke deining. Wat een kracht hebben de golven. Ik heb even een klein stukje gefilmd:
 
 
Door het waadpak en mijn stevige statief durf ik wel de zee in. Toch is het uitkijken geblazen. Maar ik sta letterlijk in de branding de golven te fotograferen. Wat is dit genieten!
De zon gaat bijna onder en het warme licht kleurt het water roze/oranje. Ik probeer mijn lens mee te bewegen in de richting van de golven. 
 
Spectaculair wordt de zonsondergang niet, maar de golfslag en het warme licht waren al zo prachtig dat het eigenlijk al niet meer uitmaakt.
 
 
Zo eindigt weer een gezellig uitstapje van "The Picture Girls", een naam die Yvonne ons gegeven heeft na alle bijnamen die we inmiddels verzameld hebben ;-)
 
In februari op Texel nemen we 's middags op het strand even de tijd om een portretje te maken met de vuurtoren in de achtergrond.
 

13 opmerkingen:

 1. Wat een mooie golfslag heb je weten te pakken, de kleuren zijn prachtig. En wat een gaaf filmpje is het geworden, dat we daar in hebben gestaan...het waren super gezellige dagen. Met als eindresultaat prachtige foto's.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ongelooflijk Gonnie, dat je van golven zoveel verschillende en ook mooie foto's kunt maken. Hier heb je vast heel wat tijd aan besteed. Complimenten voor deze serie. Ik ga ook nog even bij de vorige kijken.
  Groet, Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dit is wel heel bijzonder en dan met deze temparaturen het water in dat getuigd toch wel van heel veel lef en dan de laatste met neerlands hoop in hedendaagse fotografie. geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Gonnie, wat heb jij het licht in de golven geweldig mooi gevangen! De eerste foto heb je terecht als openingsbeeld gekozen, want die is voor mij de allermooiste, gevolgd door 6 en 8.
  Maar ook 5 is mooi en boeiend en geeft een goed beeld van hoe wild de zee was, ook in je filmpje is dat mooi te beleven en te herbeleven, want wat waren het heerlijke uurtjes daar in de golven, lang leve onze waadpakken!

  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Gonnie, zeer fraaie serie van de golven.
  Groet kees.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Gonnie, die golven beginnen helemaal een specialiteit van jou te worden. Leuk dat je hier ook foto's met een totaal verschillende sfeer laat zien. Op foto 2 ziet het er ruig uit (en het gaat ook tekeer, is te zien en horen op je filmpje), maar door de zachte kleuren hebben de andere foto's een "lievere" uitstraling. Ik vind ze allemaal mooi, maar de panorama op 5 spreekt me het meest aan.
  Wel stoer, dat je met je apparatuur in de branding durft te gaan staan.

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige serie; fascinerend die golvenfoto's. Afhankelijk van de mate van beweging worden ze abstracter. Vooral met zacht, warm licht is het effect prachtig!

  Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Gonnie,
  Mooie foto's en goed gebruik gemaakt van diverse sluitertijden.
  Foto 9 vind ik erg mooi en ook die groepsfoto van de "Picture Girls" is natuurlijk ontzettend leuk. Gezellig om zo samen op pad te gaan.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Gonnie,
  werkelijk een stel hele mooie foto's.
  Foto 1 is echt gaaf met dat mooie licht maar ook foto 2 die weer heel anders is gefotografeerd is een prachtige plaat. Foto 9 van de ondergaande zon is ook een geweldige mooie foto. Knap gedaan.

  Groet, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige zachte kleuren, mooi die roze tinten in de golven....de lange sluitertijden hebben een mooi effect.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hai Gonnie,

  Je zou niet verwachten dat het bruin/groene zeewater zo mooi kan verkleuren. Erg knap vastgelegd en de risico hebben zich uitbetaald. Top. Je afsluitende foto is erg leuk geworden. Het plezier straalt er vanaf.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat heb je het water mooi gefotografeerd Gonnie, erg mooi om te zien.
  De laatste is een ook een hele mooie foto.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een boeiend blog Gonnie, knap fotowerk wat je hier laat zien. Zulke fraaie opnamen komen niet zomaar
  tot stand, compliment voor je lef en je vakmanschap.
  Foto 1 is mijn favoriet, wat een prachtige kleuren en mooie beweging erin, je hebt hemzelf ongetwijfeld ook niet voor niets als openingsfoto gekozen. Foto 5 vind ik ook erg mooi, maar het hele blog he ik met genoegen en bewondering bekeken.Tja en die laatste foto is gewoon heel leuk.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen