Zoeken in deze blog

dinsdag 26 januari 2016

Even winters


Even, een paar dagen maar, was het winter. De eerste dag dat ik op stap kon lag er een dun laagje sneeuw. Net voldoende om met mijn macrolens te spelen met grasjes en een ijzig margrietje.De tweede keer dat ik op stap kon was vorige week maandag. Dat was hier een prachtige dag. Alles was bedekt met een dikke laag rijp en de zon scheen.
Ik hoefde niet ver te gaan, want in het park achter het huis was voldoende te ontdekken.  Alle seizoenen kwamen voorbij:IJskristallen staan natuurlijk voor de winter. Het is steeds lastig om te kiezen met welk diafragma je het beste kunt werken. Meestal maak ik een hele reeks en kies achteraf wat het beste uitpakt. Iets kleiner geeft meer scherpte, maar ook meer storende elementen.Ook het voorjaar was aanwezig in de vorm van een paar heel kleine sneeuwklokjes die dapper de kopjes opstaken uit de laag rijp.Ik wist dat er nog madeliefjes in bloei stonden en ging daarna op zoek. Ze zaten diep verscholen en lieten zich moeilijk vinden. Tot mijn verrassing vond ik ook een boterbloempje, een beetje om geknakt en vastgevroren, maar toch duidelijk de zomerbode.Ook de herfst was aanwezig. Eerst in de vorm van een mooi gekleurd blad en daarna met een eikeldopje met rijp randje. In het gras stonden zelfs nog een paar kleine zwammetjes.


Met het zachte zonnetje erbij was het een heerlijke dag. De winterse dagen gingen veel te snel voorbij. Voor mij mag er nog wel een herhaling komen. Wie weet raad?
Zoals je ziet is de achtergrond van mijn blog niet langer zwart, maar wit. Dit is niet  mijn keuze, maar plotseling was het zo. Ik heb al even geprobeerd om het te veranderen, maar vind dat doodeng om te doen. Ik ben bang dat ik straks al mijn blogjes en reacties kwijt ben.
Ik heb de laatste tijd niets veranderd aan mijn instellingen of opmaak. Als iemand een tip heeft?
Bedankt en groetjes, Gonnie

Ghita was snel met haar reactie en het probleem is opgelost. Ghita bedankt!

22 opmerkingen:

 1. Hoi Gonnie, wat een prachtige macro's, voor mij ook graag een herhaling van de sneeuw en vorst. Ik zelf heb het niet genoeg uitgebuit, We hopen op meer!
  Madeliefje en boterbloem zijn erg mooi. De druppels zijn ook geweldig. Nummer 2 is een topper! Groetjes Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie winter macro serie, de sneeuwklokjes in de sneeuw spreken mij erg aan , zo mooi zacht, maar ook het eikeltje, de tweede foto en het eerste paddenstoeltje zijn super.

  Tja, je achtergrond, gek dat dit ineens veranderd is. Je kan dit volgens mij via Sjabloon aanpassen, je moet dan geavanceerd kiezen, dan zie je 3 dingen: achtergrond buitenkant, hoofdachtergrond en achtergrond berichtkop. ik had er een screenshot van gemaakt (van mijn site) maar ik weet niet hoe ik een afbeelding hier in een reactie zet, anders krijg je wel een PB op facebook.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ghita, door je screenshot ben ik de goede weg opgestuurd. Ik denk dat ik nu een ander sjabloon heb, maar het ziet er stukken beter uit. Bedankt!

   Verwijderen
  2. volgens mij heb je nu Sjabloon Simple, die ik ook heb :-)

   Verwijderen
 3. Wat een prachtige softe serie, Gonnie. Hoewel ik ze allemaal erg mooi vind, vind ik de paddenstoeltjes toch het mooiste. Zo fragiel. Heel mooi gedaan. Het is hier in de buurt jammer genoeg helemaal niet echt mooi geweest. Misschien komt er nog wat???? Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Gonnie, echt een prachtige natuur. Heel erg mooi gefotografeerd.
  Groetjes Senna

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Gonnie, mooie natuurserie,'n beetje vorst of sneeuw geeft altijd mooie beelden. Fijn dat je blog weer normaal is.
  Groetjes kees.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een super mooie serie Gonnie...
  ik heb mijn beurt weer voorbij laten gaan...
  als ik dit zo zie kan ik er jaloers van worden..
  fantastische platen, vooral met de bloemetjes!
  prachtig fotovakwerk! complimenten

  gr. Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Gonnie,
  Waar misschien vele mensen met de kou liever binnen blijven, laat jij zien dat het echt te moeite waard is om naar buiten te gaan. Want wat is dit mooi!!
  Prachtige natuur beelden met al die ijsrandjes. Knap gedaan hoor.
  Je eerste foto vind ik echt super en ook foto 10 en 12 zijn prachtig zo met die kleuren. De winter is duidelijk begonnen.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Gonnie, meesterlijke foto's. Wat heb jij daar oog voor. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Gonnie, wat heb jij dat beetje winter goed kunnen benutten.
  Beeldschone foto's, waarvan ik de eerste met al z'n sprankeling misschien wel het mooiste vind, hoewel de rest ook top is. En bijzonder: madeliefje, boterbloem en paddenstoel met sneeuw; en sneeuwklokjes!
  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hooi Gonnie
  wat een mooie winterse foto's zijn dit.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tjonge Gonnie, jij hebt het beetje winter dat je had wel heel mooi benut. Stuk voor stuk prachtige opnamen en ik kan gewoon geen keuze maken welke ik het mooist vind. Echt genieten van deze reeks en het doet me meteen weer verlangen naar nog een keer een beetje vorst.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ooh wat een prachtige foto's zeg!! Ik heb genoten!!
  fijne avond
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Gonnie,
  Het beetje winter dat we hadden heeft iedereen op zijn eigen manier gebruikt. Jouw macrowerk mag er weer zijn, met een hele rits mooie platen. Toch steken er voor mij een paar bovenuit: 5, 9, 10 t/m 13. Overigens niets ten nadele van de rest.
  Prettig voor je dat het sjabloon-probleem is opgelost.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jeetje wat heb jij goed van die mooie winterdag kunnen profiteren! de rijp is bij mij helaas aan mijn neus voorbij gegaan :-(
  Bijzonder hoe je alle seizoenen hebt kunnen verenigen, dat zijn toch weer de voordelen van het rare klimaat.
  Mijn favorieten zijn 2, 7, 9 en 13. Nr 2 is spankelend, nr 7 wint het van 6 vanwege het frisse licht, 9 en 13 zijn 'gewoon' toppertjes.

  Ik zag je rare layout toen je je blog net geplaatst had, oei, dat deed pijn aan mijn ogen, wat zul je gebaald hebben. Maar wat mij betreft prima dat je hierdoor genoodzaakt werd de layout aan te passen want ik vind het beslist een verbetering. Deze kleurstelling is veel zachter en past helemaal bij de zachte uitstraling van jouw foto's!

  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtig deze foto's met de ijskristallen Gonnie. Gelukkig is je probleem opgelost. Grijs met witte letters is rustgevend voor de ogen en je foto's komen zo ook heel fraai uit.
  Groeten,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel subtiel Gonnie, die fijne zachte kleuren en dito achtergronden. Zonder de andere tekort te willen springen er voor mij de foto's 2, 8 en 12 bovenuit. Hele mooie composities in zeer aansprekende kleurstelling die het geheel af maken.
  p.s.: Mijn probleem met de sjabloonachtergrond is inmiddels opgelost dankzij de contacten van Joke met het forum, zoals je kunt zien heb ik mijn oude achtergrond weer terug. Joke zou jou daarover ook informeren.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Prachtige serie Gonnie, erg mooi om het zo te zien.
  Fijn dat Ghita je heeft kunnen helpen.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Erg mooi Gonnie hoe je in ieder foto het softe hebt kunnen vastleggen. Ik heb je op fb al laten weten dat ik in sommige foto's iets meer scherptediepte zou willen zien, maar jij vindt dat dit dan weer ten koste gaat van het totaalbeeld. Heerlijk toch dat niet iedereen dezelfde smaak heeft en dat er daardoor discussie ontstaat. Stuk voor stuk dus knappe foto's, maar de tweede van het sneeuwklokje is mijn favoriete foto.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wow.... zo mooi en zo gaaf Gonnie.
  Je hebt werkelijk prachtig gebruik gemaakt van dat kleine beetje winter wat we hadden die dag. Dit zijn echt supermooi foto's en dit is ook echt ene genot om naar te kijken. Heb zelfs mijn ega er even bijgehaald want dit is zo mooi! Echt een compliment.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Gonnie
  Mooie, fijne winterse plaatjes. De eerste foto is zo teer, super mooi! Ook het madeliefje met net dat kleine sprankje zonlicht op het hartje is erg mooi. Van mij had de winterpret ook wel wat langer mogen duren!
  Groetjes Albertine

  BeantwoordenVerwijderen