Zoeken in deze blog

vrijdag 26 januari 2018

Zee en zandZee en zand zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zo ook in dit blog. In het begin van het nieuwe jaar was ik met Loes aan zee. Op de altijd terugkerende vraag "Wat zullen we gaan fotograferen?" besloten we zand het onderwerp te laten zijn. Loes had die week al een keer zandstructuren geprobeerd en dat zouden we nu samen ook gaan doen.
Helaas dachten de weergoden er anders over.
Aangekomen op een geschikte plek pakten donkere wolken zich samen en besloten wij ons heil te zoeken in een strandtent, die we doornat bereikten.


Zandstructuren vallen echt niet mee, weet ik nu. Het weer bleef wisselvallig en dat leverde mooie luchten op. Om die vast te kunnen leggen focuste ik me op het helmgras, wat ook mooi kan zijn.
Als zon begint te zakken staan we klaar aan de vloedlijn. Het is altijd afwachten of en hoe rood de lucht zal kleuren.


We hebben geluk en blijven tot het laatste sprankje licht verdwijnt, spelen met zee en lucht.
De volgende dag begon stralend. Het licht was eigenlijk al meteen te hard, maar daardoor was er wel leuke blingbling.Door de storm van een paar dagen eerder lag er die ochtend heel wat moois op de vloedlijn.
Dan volgt het spel met de golven: komt de volgende golf ver genoeg, te hard of juist te zacht?
Daarna is het voor mij tijd om weer terug te keren naar de zandgronden van thuis.
Geen zee, wel zand ;-) en eindelijk weer eens een blogje.

21 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's weer Gonnie en ook je verhalen lees ik altijd met veel plezier !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi verhaal Gonnie, lijkt me inderdaad een uitdaging om van het zand spannende foto's te maken, het is wel altijd genieten aan zee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een fijne en afwisselende serie heb je er van gemaakt. Heel grappig om te zien dat we alleen de tweede foto allebei hebben geplaatst.
  Lekkere luchten bij het helmgras, goed gezien, mooie contrasten krijg je zo.
  Van de zonsondergang vind ik het kleurenspel van foto 8 erg mooi en je inspireert me met de blingbling in de schelpenfoto's, nog maar eens naar het strand dus ;-)

  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie serie heb je gemaakt, Gonnie. Van alles wat. Maar de schelp (wulk?) met de iets langere sluitertijd is prachtig. Jullie hebben geluk gehad met het licht. Maar je hebt er ook goed gebruik van gemaakt. Groetjes, Jody

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig mooie serte kan je nagaan wat je al met zand en zee kunt doen,maar je moet er natuurlijk wel oog voor hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Genoeg inspirerende objecten op het strand en aan zee Gonnie en je hebt er een aantal leuke uitgepikt. Nr. 4 een mooie combinatie van zand, luchten en het helmgras. Prachtig de sereniteit en de kleuren in foto nr. 8. Ik denk wel elke keer als jullie weer eens op het strand gelegen hebben o, o die camera's en lenzen met al dat zand. Zo te zien valt het allemaal nog mee, maar ik ben er altijd huiverig voor.

  Groet,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dag Gonnie, ik heb weer genoten van de prachtige foto's die je hebt gemaakt.
  Groeten,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Gonnie
  hele mooie strandserie
  prachtig hoe je de structuren in het zand hebt vastgelegd, maar ook de schelp en zeester in het zand doen het goed. Mooie kleuren bij de opnamen met langere sluitertijden. Heerlijk zo aan het strand, als ik dit zie wil ik toch ook snel weer.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Toll anzusehen, bekommt man gleich Urlaubsfeeling...
  Grüsse frank

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha Gonnie,
  leuk, weer eens 'n blogje. Langs de kust is er altijd wel iets te fotograferen, maar ik denk dat jullie wel blij waren met het licht bij zonsondergang. Heel mooie platen heb je gemaakt.
  Mijn favorieten zijn nr. 7 en de zeester op 12.

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Gonnie,
  Dit thema blijft een onuitputtelijke inspiratiebron, variatiemogelijkheden heb je er eindeloos veel. Spelen met sluitertijden geeft soms onverwacht mooie effecten, zoals je laat zien. Zandstructuren moet je niet alleen zien, maar ook weten vast te leggen, zeker als je een speciaal effect beoogt. Dat is je goed gelukt met de zandduinen. Dat de waterlijn keer op keer met verrassingen komt is het aantrekkelijke van het strand. De zeester is er een mooi voorbeeld van.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Altijd fijn om even op het strand te zijn, wat laat je verschillende onderwerpen zien, vooral het helmgras met de luchten, prachtig genomen. Zonsondergang en dan langs de vloedlijn staan, genieten...en dan nog een zonnetje die ondergaat..wat een geluk.

  Nu al het zand thuis weer opruimen, dat heb je er vast voor over..;-)

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtige serie heb je gemaakt Gonnie.
  Erg mooi om te zien.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo Connie, ja wat heb jij een goed gevoel voor compositie en weet je van iets gewoons zoals zand en water toch iets boeiends te maken. Prachtig. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een prachtig blog Gonnie, de eerste reeks met de dreigende luchten spreekt meer zeer aan met foto 4 als favoriet. Maar ook foto 7 en 8 vind ik erg fraai. Inspirerend tenslotte hoe je al de strandvondsten boeiend hebt weten vast te leggen. Een genoegen om even mee te kijken met je fotobelevenissen.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Erg fraai weer Gonnie en leuk om weer zo snel iets van jouw hand te zien. Mooie, rustige sfeer in je foto's. Nummer 7 valt wat dat betreft iets uit de toon. Door de lucht zit daar er dreiging in die foto. Een mooie rustgevende serie met nummer 7 als vreemde eend in de bijt. Nummer 6 is mijn favoriet. Prachtig.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk geschreven en wederom prachtige foto's. Iedere keer weer tover je een lach op mijn gezicht :-)

  BeantwoordenVerwijderen