Zoeken in deze blog

vrijdag 9 maart 2018

Dode bomen

 

Eind 2017 ging ik met Jan, een bevriende fotograaf, naar een heidegebied waar in 2010 een hevige brand heeft gewoed. Het resultaat van die brand is na al die jaren nog duidelijk zichtbaar.


Er was mist voorspeld en dat leek ons een mooi moment om te gaan. Helaas was er geen sprake van mooie mistflarden of grondmist. Het was gewoon erg grijs. Door het gebruik van een zoomlens wordt de mist wat beter zichtbaar.


Maar toen de zon er even doorheen wilde prikken, werd het toch wel mooi. Bovenstaande boom veranderde enorm toen ik er even omheen liep. Wat een ander standpunt kan doen met je onderwerp.


Helaas heb ik de onderkant niet goed in de gaten gehouden. :-(


Jammer dat sommige bomen zijn afgezaagd. De rechte stompen zijn zo lelijk. De dode bomen met hun grillige takken steken mooi tegen de donkere lucht af.


Toen we de heide verlieten zei ik al dat ik terug wilde gaan als er sneeuw lag. Helaas moesten we daarvoor wachten tot afgelopen zaterdag. Maar op deze laatste winterse dag van het seizoen lukte het nog net om een paar sneeuwlandschappen te fotograferen.
Een groene boom in maart. Het lijkt een eik, maar het zal wel een den zijn.


De heide ligt bezaaid met dode takken, een teken dat de natuur zelf mag opruimen.

 
Met deze foto sluit ik mijn blog af. Over deze ben ik zelf wel tevreden. De boom staat mooi vrij en de brandschade is nog steeds zichtbaar. Ook het licht werkte fijn mee.Ik ben benieuwd hoe het er uitziet als de heide bloeit. Wordt vervolgd ?!

4 opmerkingen:

 1. Dat lijkt me een heerlijke plek om te fotograferen en jij hebt daar al mooi gebruik van gemaakt. Mooi die eerste twee in Z/W, vooral nr 2 heeft mooie invoerende lijnen en fijne sfeer. Prachtig licht bij 6 en nr 9 lijkt wel een schilderij!
  Knap hoe je bij 10 de takkenbende hebt kunnen inzetten voor een mooie voorgrond en 11 is mijn favoriet, prachtig licht en mooie kleuren.

  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt van al wat dood is toch hele mooie foto's gemaakt Gonnie.
  Vooral 3 / 4 /5 /6 super mooi in beeld gebracht.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Indrukwekkende fotoserie, waarbij voor mij persoonlijk de z/w foto's het meest spreken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Gonnie,
  Oude bomen kunnen erg fotogeniek zijn. Een mooie combinatie van hoofdonderwerp, invalshoek en lichtinval kan heel mooie beelden opleveren. Dat laat je dan ook zien. Zwart-wit is mooi, maar kleur brengt echt iets extra's, vind ik. Nr 6 en 11 vind ik echt heel mooi.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen