Zoeken in deze blog

donderdag 18 juli 2013

Mist boven de Westerheide

Ochtendmist
Vorig jaar gidste Loes me over de Westerheide omdat ik ook zo graag reeën in de wilde radijs wilde fotograferen. De radijs stond erg hoog en we namen ons voor om het dit jaar opnieuw te proberen en er eerder bij te zijn.
Het voorjaar was slecht en het duurde lang voordat het akkertje groen werd.

Op 2 juli loopt om half 4 mijn wekker af. Ik heb met Loes om half 6 afgesproken aan de rand van de hei. Als ik er bijna ben wordt het mistig en ik vraag me af hoeveel automobilisten er op dit moment net zo blij zijn met die mist als ik.Als we de hei oplopen zien we dat we eigenlijk al aan de late kant zijn. De zon begint op te komen en we hebben niet meer de tijd om naar een plek te lopen voor een mooie compositie. Dus doen we het met wat er hier te zien is.

Zonsopkomst Westerheide

 


Loes ziet hoe mooi het licht door een spinnenweb valt. Ik maak te snel deze foto want ik heb geen rust, ik wil graag door naar het reeën plekje. Stel je voor dat we ze missen.


Een stukje verderop in de hei staan deze twee jonge bokjes. Het is dan nog een klein beetje mistig, maar die mist trekt snel weg.
 
De zon tovert mooie lichtrandjes om de peulen van de brem.Een vogel zingt uitbundig op een takje in de hei. Ik denk aan een graspieper, maar ben er niet zeker van. het kan ook een boompieper zijn.

Graspieper of misschien een boompieper?


Bij de bosrand lijkt het erop dat de radijs wat lager staat, maar schijn bedriegt.


We zien een reebok het veldje naderen vanaf de kant van de hei. Eenmaal voorbij het hek zien we hem nauwelijks meer. Af en toe steken er twee oren en twee geweipuntjes boven de bloemenzee uit.

ZoekplaatjeAlleen dichterbij de bosrand zien we iets meer.


Maar ja daar zijn ze meestal snel verdwenen.

Met onze blik op deze bok verlaten we de hei, maar ik ga nog niet naar huis. De dag heeft nog meer moois voor ons in petto. Daarover meer in een ander blog.

17 opmerkingen:

 1. Nou Gonnie wat een heerlijke vroege mist foto,s geweldig mooi om zo vroeg al in de natuur te zijn,maar foto 13,14 en 15 dat zijn toch prachtige foto,s van een ree in het radijs volgens mij.maar had je niet beter op de hei kunnen overnachten? half vier op stap. dan zou ik een echtscheiding hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Gonny
  mooie serie is dit mooi gedaan.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Gonnie,
  Nou het vroeg opstaan is je wel beloond hoor, wat een pracht foto's zijn dit!!
  Schitterend met die oranje kleuren van de opkomende zon zo door de ochtend mist. Die foto met die spinnenweb is ook heel erg mooi, prima gedaan!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Gonnie,
  De hei met de ochtendnevel is toch wel erg mooi. Prachtige sfeerplaatjes.
  En jij had ook een ree met alleen de oortjes boven de bloemen, maar daarnaast toch ook een paar mooie foto's waar een ree helemaal op staat. Het blijft prachtig daar.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De foto's met de heide in de ochtendnevel zijn echt SUPERRRRR. En zulke mooie foto's van de reeën ook. Geslaagde serie. Groetjes Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat heb jij nog veel foto's van de mist op de hei, ik heb ze allemaal weggedaan omdat ik vond dat ik er niet het optimale uitgehaald had, wat stom, want nu zie ik dat de sfeer zo ontzettend mooi is!
  En ik liep vast nog te slapen die ochtend, want die jonge bokjes in de nevel kan ik me helemaal niet herinneren, prachtige sfeerbeelden zijn dat.
  De peulen van de brem zijn erg mooi met het lichtrandje en je boompieper (?) is goed gelukt!
  De reeën in de wilde radijs zijn toch telkens weer een feestje om te zien, ook al staan de bloemetjes weer te hoog. Volgend jaar weer!
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn favoriet van de serie is het spinnenwebje, leuke plaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig, die mistfoto's, Gonnie. Ik hou daar erg van. En die herten in de wilde radijs zijn ook prachtig. Maar, en ik lees het hierboven al meer, ik ga toch voor het spinnenweb. Wow, wat is die geweldig. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kan me voorstellen dat je blij werd van de mist Gonnie, je hebt er een aantal
  prachtige opnamen van gemaakt. Ook mooi gezien de peultjes van de Brem.
  Een van de mooiste opnamen vind ik de Boompieper, wat een mooie compositie en wat
  komt ie mooi los van de achtergrond, heel mooi.
  En ja bij de radijs niet helemaal wat je in gedachten had maar toch wel opnamen die
  het bekijken waard zijn en ik begrijp dat je volgend jaar weer op herhaling gaat,
  daar moet ook nog wat voor te wensen blijven.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lovely misty Pictures! I like the roes very much!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Gonnie,

  Jullie gingen weliswaar speciaal voor de reeën, maar ik vind toch je eerste vier landschapsfoto's de mooiste. Vooral foto nr. 3 met de opkomende zon en de laagjes in het landschap vind ik een topper. Je boompieper is toch denk ik echt een graspieper te zien aan de lange achterteennagel. Alhoewel het niet zo goed zichtbaar is, heeft de kop van een boompieper ook een meer geprononceerde wenkbrauwstreep.

  Fijn weekend,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ad,
   Bedankt voor je reactie. Als ik bij Wikipedia kijk lijkt het me ook een graspieper te zijn, maar het verschil is moeilijk te zien.

   Verwijderen
 12. Hoi Gonnie,
  ik vind die mistfoto's echt super om te zien. Het geeft een prachtig licht en heeft iets mystieks. Ook je ree in het radijs zijn geweldig en die waar alleen de oortjes bovenuit komen vind ik echt geweldig mooi. De randjes van de peultjes mogen er ook zijn. Een serie van puur natuur om heerlijk van te genieten.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi gonnie,

  Wat een prachtige serie van die reeen in de westerheide, ik ben er gisteren avond ook geweest. Echt prachtig daar als er in diebloemenzee een ree staat. Mijn complimenten.

  Groet, Pieter

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtige sfeer foto's Gonnie, erg mooi om te zien.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo Gonnie,
  Na het lezen van de blog van Loes, was ik natuurlijk heel nieuwsgierig hoe het jou vergaan was. Je mistfoto's zijn heel sfeervol en je spinnetje met dat vochtige web ook erg mooi. De reeën tussen de wilde radijs te zien is toch een feest! En juist af en toe alleen die oortjes is erg spannend en verrast je. Ook je peulen mooi! Moet de moeite van het vroege opstaan zeker hebben goedgemaakt.
  groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen