Zoeken in deze blog

woensdag 31 juli 2013

Oude Oranjetipjes


Met dit blog ga ik even terug in de tijd. Toen ik terugkwam uit Covarrubias (Spanje), was het begin mei en had ik nog een hele week vrij. Op dinsdagochtend sta ik vroeg in een weiland waar Pinksterbloemen bloeien. Alles is nat van de dauw. 
Het is blijkbaar nog iets te vroeg voor de vlinders, want er fladdert nog niets rond. Maar de opkomende zon maakt samen met de dauwdruppels zelfs het gras mooi.
 

En ook de boterbloemen mogen er zo wel wezen.Op de top van een grasspriet zit dit insect. Het lijkt wel alsof hij zijn ochtendtoilet maakt in de spiegelende druppel.Maar ik kom hier omdat er Pinksterbloemen staan. Waar die staan is in deze periode de kans op Oranjetipjes groot. Mijn broekspijpen zijn inmiddels kletsnat als ik ze plotseling ontdek.
Dit soort klassieke Oranjetipfoto's had ik al eens eerder gemaakt. Daarom probeer ik het om het iets anders te doen.

 


Oranjetipjes in het landschap.Nou deze hebben lang op de plank gelegen. Dat komt omdat ik de dag hierna viel en mijn rechter elleboog brak. Fotograferen en computeren zat er een poos niet meer in. Maar ik ben nu weer volop in de running en ben bezig de achterstand in te halen.

18 opmerkingen:

 1. Hoi Gonnie

  Weer even geleden, met een reactie nee niets ernstigs gewoon te druk gehad met onze fotoclub en de uiltjes die eindelijk hun laatste blogje gisteren hebben bereikt zodat ik ook aan mijn achterstand kan beginnen bijvoorbeeld de kraanvogels van afgelopen winter of zwarte spechten of de uiltjes van dit jaar, nee eerst maar eens weer een beetje reageren op alle geweldige foto van mede bloggers.
  Heb wel steeds gekeken naar je foto`s, super tijd moet je gehad hebben voor je val maar gelukkig ben je daar alweer van opgeknapt DAS ook mooi !
  Deze oranje tipjes zijn geweldig vooral omdat je ze in het landschap wat rond hebt latten fladderen, we willen ze altijd te vol in beeld heel mooi gedaan en ik moet je bekennen ik heb ze helemaal nog niet, ze staan op het lijstje van volgend jaar !

  Groetjes Michel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Al is het even terug, het blijft genieten, hier is ook een veldje maar helaas geen vlinder te zien. Het "anders" op de foto zetten is wel een uitdaging, weer heel anders, ik zie ze liever van een klein beetje dichterbij, foto 13 is een topper twee stuks vliegend, knap werk. Doe voorzichtig met inhalen, geef je arm nog wel de rust.

  LG Von

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's Gonnie.
  voral dat gras met druppels.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beautiful photos, Gonnie! Fantastic!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje, Gonnie, wat heb je een narigheid achter de rug. Dat is niet niks. Blij dat het weer goed gaat nu. Prachtige serie. Ik heb die Oranjetipjes nooit gezien. Wat knap dat je ze vliegend hebt kunnen fotograferen. Hoewel ik de vlinderfoto's erg mooi vind, springen de foto's 2 en 3 en voor mij uit. Met een lichte voorkeur voor 3. Wat is die mooi, zoveel sfeer als er in zit. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Gonnie,
  Nou dat is knap vervelend geweest dan, hoe krijg je het voor elkaar,..?! Maar gelukkig gaat het weer beter met je.
  Prachtige opnames hoor!! Erg mooi met die schitteringen van dat tegenlicht. Foto 5 van die boterbloemen vind ik bijzonder mooi.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hello Gonnie,
  Wow! These pictures are really great; I have to say that #11, #12, #13 & #14 are my favorites. The butterflies flying (dancing) are really calming pictures. The light is beautiful and the composition too. This series is a great one!
  Sorry to hear you broke your elbow; this must have been very painful... Glad to know you are better now. Hope you will have a nice month of August! :)
  Kind regards, Louise

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat kunnen dauwdruppels je foto's toch mooi maken. Ik heb echt zitten genieten van deze letterlijk schitterende serie foto's.
  Groetjes Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey Gonnie,

  Geweldig mooi blogje. Je bent er echt voor gaan zitten, spelen met gras en waterdruppels.
  De vlinders kwamen wat later. Gaaf zeg twee fladderende vlinders.

  Gr. Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Gonnie,

  ontzettend naar dat je je elleboog hebt of had gebroken. hopelijk hou je er niets aan over. Prachtig dit blog en van mij mag je ze zo meer plaatsen hoor. Niks mis mee. ik hou hier wel van. Die vliegend op een na de onderste vind ik ook super. Ik wil nog een paar van deze prachtige dauwfoto's zien hoor.
  Mijn complimenten.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ai Gonnie, je bent dus even lelijk uitgeschakeld geweest. Fijn dat je nu weer
  volop bezig kunt met deze prachtige passie.
  Een mooie blog heb je gemaakt mooi de eerste foto's met de dauw, waarbij foto 3 en
  foto 5 er voor mij uitspringen.
  Leuk dat je ook bewust bezig bent met het dier in zijn omgeving, best lastig vind ik om dan aansprekende foto's te maken, wel een mooie uitdaging.
  Knap de vliegende Oranjetipjes, maar de meest aansprekende vlinders in hun omgeving is voor mij foto 12 met de mooie herhaling.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oud of niet ze staan er prachtig op en fijn dat je weer kunt fotograferen en reageren Gonnie.
  Foto nr. 5 heeft een bijzonder mooi sfeertje, die springt er uit voor mij.
  Fijn weekend, groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk om weer even met je terug in de tijd te gaan.
  Prachtige serie, die oranjetip staat nog op mijn wensenlijstje voor volgend jaar.
  Oh, he elleboog gebroken, Loes had het me verteld, gelukkig wel toen je terug was uit Spanje, en niet tijdens je vakantie, maar het blijft balen natuurlijk.
  Gelukkig ben je weer hersteld en kun je weer op pad met de camera.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind je benadering van de oranjetipjes heel origineel, heel goed bedacht om ze eens met de groothoek in beeld te brengen en erg knap om ze vliegend te platen, erg moeilijk. Maar ik vind vooral je foto's van de grasjes betoverend mooi, vooral foto nr. 3 en 4 zijn prachtig. Ben benieuwd naar je verdere achterstand.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik loop behoorlijk achter, dus je oranjetipjes zijn inmiddels nóg ouder ;-)
  Heerlijk om er zo vroeg op uit te gaan met alles nog vol met dauw, hoop dat dat morgen ook zo is! De combinatie gras, dauw en vroeg zonlicht levert mooie sfeerbeelden op.
  Heel leuk om te zien dat je hebt gekozen voor oranjetipjes met omgeving, vooral die met de vliegende tipjes is heel knap gemaakt, en bij alle foto's komt het oranje in de vleugels zo mooi uit in het zonlicht.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Aiai! Gebroken elleboog... Gelukkig heb je deze foto's gedeeld. Vind de 3e (waterdruppels in het gras) en 10e (oranjetipje schuin van onder) de mooiste van deze prachtige serie! Mooi geworden.

  Groetjes RiRi

  BeantwoordenVerwijderen