Zoeken in deze blog

woensdag 13 mei 2015

Les champs de colzaEind april vertrekken Yvonne , Loes en ik naar het noorden van Frankrijk. Onze bestemming is Audinghen, een klein plaatsje aan de Opaalkust. Een prachtig gebied met krijtrotsen, kiezelstranden en rotsformaties.


Aan de andere kant van het kanaal liggen de witte krijtrotsen van Dover. 's Avonds kun je daar de lichten zien branden. Hoe dicht we bij Engeland zitten blijkt wel als we op het strand plotseling het volgende sms-je ontvangen:  :-)We gaan eigenlijk voor het strand en de zee, maar ook het glooiende binnenland is de moeite waard. Zeker in het voorjaar als het koolzaad bloeit. Dan kleuren de velden prachtig geel: Les champs de colzaEn vaak zie je toch nog een glimp van de zee. 

De lijnen en paden  lijken soms te storen, totdat je ze gaat gebruiken in je compositie. Tenminste dat heb ik geprobeerd.

 
 

En zijn we dan helemaal niet aan de kust geweest? Jawel hoor, maar die foto's komen in een ander blogje. Mocht je erg nieuwsgierig zijn dan kun je alvast een kijkje nemen bij Loes: Opaalkust-deel-1

 

22 opmerkingen:

 1. Hoi Gonnie,
  Wat een prachtig gebied. Mooi met die gele bloemen.
  Foto 7, 8 en 9 zijn best bijzonder met al die lijnen. Erg mooi!!
  Grappig dat je volgens je telefoon provider toch ook een beetje in Engeland bent geweest.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Gonnie,
  Ik vind het toch nog steeds oneerlijk dat jullie even in Engeland geweest zijn en ik niet ;-)
  Super dat jij zoveel foto's van die mooie koolzaadvelden hebt, bij mij hebben die van de laatste dag de selectie niet gehaald. Jij hebt goed weten te spelen met de lijnen en vlakken, en dan die heerlijke frisse kleuren! Prachtige serie, en ik blijf natuurlijk benieuwd naar de rest. Denk ik ik mijn deel 2 vandaag ga maken.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie beelden Gonnie, Mooi de glooiing in het landschap.
  Groet Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hooi Gonnie
  wat een kleurrijke foto's ze zijn erg mooi
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is genieten Gonnie wat is het daar mooi .wat een kleurrijk geheel het wordt natuurlijk ook heel mooi geaccentueerd door de glooiingen in het landschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige opnames Gonnie. Het lijnenspel wat je probeert vast te leggen is zeer geslaagd en trekt de kijker het landschap in.
  Groetjes,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een feest om die grote koolzaadvelden te zien, Gonnie. Terwijl ik je foto's groot bekeek vond ik er wel van Mondriaan in terug. Natuurlijk met andere kleuren, maar 't had er wel wat van. Prachtige serie en heel mooi dat lijnenspel. Wat zal het heerlijk geroken hebben. 'k Ben best een beetje jaloers op jullie. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige patronen in het landschap, heel mooi die gele koolzaad velden in het verder groen met bruine landschap. Mooie omgeving, die mij wat glooiend landschap betreft ( met koolzaad) toch ook wel aan Zuid Limburg doet denken.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Gonnie,
  Jullie zijn er in een goede tijd van het jaar geweest. Zo heb je mooi kunnen profiteren van de gele kleur van het koolzaad. Mooie contrasten tussen, geel, groen, blauw en de lichte kleur van de grond (kalk?). De glooiingen en lijnenpatronen zorgen voor bijzondere effecten. Een uitnodigend landschap!
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige kleurrijke foto's, wat een mooi landschap.
  Het lijkt of ze er mooie gekleurde dekens over hebben gelegd ;-))
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie opnames gemaakt en welke de mooiste is?.....weet ik niet. Hebben allemaal wel iets. Als ik de foto's zie, hoor ik alweer de veldleeuwerik die daar nog boven iedere akker zingt. Gebied is overigens in het najaar erg in trek bij vogelaars vanwege de vogeltrek. Met name van Engeland naar het vaste land.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi kleuren- en lijnenspel!
  Wat is het toch een prachtig landschap daar, zeker zo met dat mooie weer en al die gele velden.
  Ik ben benieuwd naar je volgende serie(s) :-)

  Groetjes, Wouter

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie lijnen in de foto's, je hebt ze raak links weten te pakken. Wat hebben we een geluk gehad met het weer, nu komen de kleuren zo mooi over van de Koolzaadvelden. Heel verstandig om de andere lens te pakken. Een hele mooie herinnering aan dit prachtig stukje landschap. Ben benieuwd wat deel twee gaat worden, en ik hoop dat ik snel met de serie kom. Laat het zeker niet tot volgend jaar wachten..;-)

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hai Gonnie,

  Nu ik de foto's zie vind ik mijn opmerking op FB toch helemaal niet zo gek. Foto 8 is toch mooier dan 9, zo zonder die hardloper? Maar ja, smaken verschillen gelukkig en niet iedereen vind hetzelfde mooi. Je bent in het spelen met lijnen en vlakken het best geslaagd in foto 7 naar mijn mening. Prachtige foto ook met dat glooiende landschap. Leuk die bruine kiekendief in foto 2. Toch een fijn extraatje.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeetje René, dat jij die kiekendief ziet!
   Zo zie je toch maar hoe we allemaal op een verschillende manier kijken, ik stond er bij en keek er naar maar zag echt geen bruine kiekendief ;-)

   Groetjes Loes

   Verwijderen
  2. Hoi René en Loes,
   Tijdens het fotograferen zag ik wel iets voorbij vliegen, maar pas thuis zag ik dat het een roofvogel was. Toen moest ik nog wel opzoeken om welke het ging. Dus echt toeval.
   Groetjes, Gonnie

   Verwijderen
 15. Een prachtig blog Gonnie, mooi hoe je gebruik hebt gemaakt van alle kleuren en lijnen. Boeiende opnamen waar je naar blijft kijken en waar ik geen uitgesproken favoriet bij heb, ik vind ze allemaal heerlijk om te bekijken.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Gonnie,
  zeker iets om vrolijk van te worden, die knalgele velden.
  Je bent er heel goed in geslaagd het landschap te vangen in mooie composities. Prachtig lijnenspel. Foto 7, 8 en 9 zijn wat dat betreft TOP. Foto 9 is het meest interessant, door ook nog een donkere gloed (wolk?) deels over het landschap. En de hardloopster geeft toch ook wat extra's aan het beeld.
  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Gonnie,

  Je hebt inderdaad prachtig gebruik gemaakt van de lijnen in het landschap. Wat dat betreft vind ik foto nr. 8 qua compositie de mooiste. De foto's zijn allemaal lekker helder en de egale blauwe lucht past in dit geval denk ik beter bij de composities dan een wolkenlucht. Jullie hebben hier mooie dagen gehad, ook wat het weer betreft, dat is daar toch vaak anders. Ben benieuwd naar je vervolgserie van de kust, maar dit is al een mooi voorproefje.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hallo Gonnie, je proeft bijna het landschap van de Opaalkust. Prachtige sfeerbeelden. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi Gonnie,
  wat een leuk uitje hadden jullie zo en je bent weer even ergens anders :-)
  Grappig dat je zonder het te weten toch even in Engeland bent geweest hahahaha....
  Ik vind al je foto's heel erg leuk maar foto 6 en 7 springen er voor mij net iets meer bovenuit.
  De grote gele velden vol met koolzaad is ook prachtig om te zien.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Prachtig Gonnie. Ik vind koolzaadvelden altijd moeilijk te fotograferen, maar het is jou bijzonder goed gelukt. Je hebt er een mooi lijnenspel van gemaakt. Fraai.
  Gr. Elly

  BeantwoordenVerwijderen