Zoeken in deze blog

zondag 31 mei 2015

Blue bells

 
Blue Bells zeggen ze in Engeland. Hier noemen we ze boshyacinten, maar ook wel Spaanse hyacinten of wilde hyacinten. Al zijn er onderling wel verschillen. Het Hallerbos kleurt er blauw mee. In het park achter ons huis staan er ook. Wel veel minder, maar blauw zijn ze.
 

Tenminste dat waren ze vorig jaar. Dit jaar ga ik af en toe eens kijken of er nog niets gebeurt. De foto's van de Belgische planten verschijnen op Facebook. In het park zie ik alleen afgeknaagde groene stompjes, de konijnen hebben geen honger geleden.


Als ik begin mei terug kom van mijn weekje Opaalkust blijkt er toch iets te ontspruiten in het gazon. Later dan in het Hallerbos laten de Blue Bells hun blauwe kopjes zien. Lag ik vorig jaar midden op de dag languit in het gras. Dit jaar heb ik geen tijd. Fotogroep Veldhoven waar ik lid van ben heeft haar jaarlijkse tentoonstelling en daar wil ik uiteraard bij aanwezig zijn. Maar als ik 's avonds het warme zonlicht zie, ga ik nog even naar buiten. Mijn hoofd nog vol met mooie fotobeelden.

 
 



Om half 9 (20.30 u) is het licht zo anders van kleur dan midden op de dag. Ik zoek in de achtergrond de laatste zonnestralen, die tussen de bomen en huizen door vallen. Op enkele bloemen zitten vliegen, klaar voor de nacht, wachtend op een nieuwe dag.



Dan wordt het te donker en ga ik naar de koffie.


De volgende ochtend sta ik er voor zevenen weer. Kijken of het nu zo anders is.
Dat is natuurlijk zo. Er zijn dauwdruppels en die volgen mooi de contouren. Graag had ik bij deze opname wat meer scherpte op de bovenste bloemen gehad.


 
Al heel snel verandert het licht en daarmee ook de kleuren. Tijd om te stoppen.
Volgend jaar weer?!
 



19 opmerkingen:

  1. Delightful and very soft pictures...
    Love the little. white spot in the background!

    Greetings
    JetteMajken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je laat hier een niet- alledaagse serie van de bosanemoon zien Gonnie. Ik heb het blog nu al een paar keer bekeken en het boeit me. De eerste foto's vind ik erg donker, mij eigenlijk te donker, maar ik moet er toch steeds weer opnieuw naar kijken, dus pakt het mij toch. Foto 5, 6 en 7 kijken wat rustiger en mooi het voorwerp in de lichtcirkel, prachtig de haartjes van de vlieg zelfs te tellen.
    Mijn voorkeur ligt toch bij de zachte kleuren en de mooie dauwdruppels van het ochtendgebeuren, dus mijn favorieten zijn foto 9, 10 en 11.
    Komende week zet mijn boshyacintenblogje nog on line, daar heb je inmiddels een voorproefje van gezien.
    Natuurkieker Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig Gonnie, Wat 'n (h)eerlijke foto's. Bijzonder effect met de blauwe achtergrond.
    Groetjes kees

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Gonnie,
    Prachtige opnames van deze hyacinten. Heel bijzonder hoe jij ze hebt weten te fotograferen met dat beperkte licht er zo achter. En dan nog precies die vlieg erbij, knap hoor!!
    Je foto's 9 en 11 vind ik overigens ook ontzettend mooi met de heldere kleuren en die fantastische druppeltjes aan de bloemen. Geweldig!!

    Groetjes, Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Gonnie, wat een prachtige foto's!
    Ik heb je blog gedeeld in een inspiratiepost op mijn blog (http://www.sennacamara.blogspot.nl/2015/06/inspiratie-delen-7.html)
    Groetjes Senna

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ha Gonnie wat laat je hier weer een sfeervolle serie zien,geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zoals jij het weet te fotograferen vind ik prachtig Gonnie.
    Sfeervol en mooi van kleur.
    Nr5 en 8 springen er voor mij uit, zoooooooooo mooi !!!
    Groetjes Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Gonnie,
    Prachtige opnames van deze hyacinten
    Groetjes Herman,

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Gonnie,
    Een heel bijzondere sfeer hebben die avondopnamen; het ziet er mysterieus uit. Prachtig vind ik de donkerblauwe achtergrond met daarin een lichtcirkel - en de bloem natuurlijk. Met die vlieg erbij is helemaal top.
    Maar je bent ook niet voor niets vroeg opgestaan; in de ochtendopnamen stelen de dauwdruppeltjes de show; en de mooie zachtgroene achtergronden helpen ook. Deze beelden zijn veel vriendelijker. En mooi.
    Hartelijke groet, Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Gonnie, je hebt bij deze foto's erg goed gebruik gemaakt van het mooie licht, duidelijk is te zien hoe belangrijk dat toch is. Moeten we goed in onze oren knopen...........
    Van de avondserie vind ik de donkerblauwe/paarse kleuren erg mooi, en bij de ochtendserie zijn de fijne dauwdruppeltjes een extra bonus.
    Prachtige serie, waarvan ik nr 5 de allermooiste vind, omdat daar alles precies op de juiste plek valt.

    Groetjes Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Gonnie,
    Tot mijn eigen verrassing heb ik mij ook aan deze bloemen gewaagd. Ze stonden bij mij in de tuin. Dat betekende direct dat ik niet kon profiteren van het avondlicht, want dan staan ze in de schaduw. De foto's die jij 's avonds gemaakt hebt vind ik klasse. Ook de foto's die je 's morgens hebt gemaakt met de dauw vind ik heel mooi geworden.
    Groet, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een mooie serie, de bokeh in de eerste paar foto's heb je goed meegenomen, die met het vliegje precies in de lichtcirkel is heel goed gezien....
    De mooiste foto vind ik de eerste van de volgende ochtend, mooi zacht van kleur en die druppeltjes, heel sfeervol
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Gonnie,

    Anders dan het Hallerbos, maar ook erg mooi en je hoeft er niet zo'n klere eind voor te rijden. De ochtendfoto's met dauwdruppels vind ik prachtig maar ook de avondfoto met de slaapplekzoekende vlieg als bonus is erg mooi.

    Groetjes,
    Ad

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi Gonnie.....

    de moeite waard hè om 's avonds en 's ochtends te fotograferen
    je foto zien er dan stukken beter uit...
    mooie serie van de Hyacinten....ware bjoeties, complimenten!!

    Nieske

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een prachtige serie, Gonnie. Jij bent er tenminste nog aan toegekomen om de hyacintjes te fotograferen. Ik heb het over moeten slaan. Te druk met andere dingen. De foto's van de avondfotografie komen bij mij jammer genoeg erg donker over (waarschijnlijk staat mijn pc anders afgesteld dan de jouwe). Die van de dauw vind ik het mooiste. Groetjes, Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hai Gonnie,
    De foto's met de oranje bol in de achtergrond zijn wel heel erg mooi. Vooral de tweede foto (nummer 6) daarvan spreekt mij zeer aan. Maar die met de vlieg is ook erg fraai, vooral omdat die vlieg zo scherp is en mooi in de compositie staat. De laatste 4 zijn ook weer erg fraai, maar "gewoontjes" vergelijken met de avondserie. Mooi hoor.

    Groetjes,
    René

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Prachtig om te zien Gonnie,
    ik heb helaas nog nooit ene veld of bos vol van gezien maar wel op foto's
    Deze prachgie kleur blauw is ook een van mijn favoriete kleuren. Ik vind je blog dan ook echt super om te zien.
    Foto 9 heeft mijn voorkeur maar ook foto 5 met het beestje is geweldig om te zien.
    Hier geniet ik dan ook mateloos van.
    Groetjes, Helma

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hallo Gonnie, wat een mooi blog met de boshyacint. Je hebt ze prachtig weten te fotograferen en vind het altijd knap zoals je dat doet.
    Groeten,
    Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hoi, Gonnie,

    Heerlijk al dat blauw elk uur van de dag weer anders. Die met het vliegje er op spreekt mij erg aan.

    Groet, Ubel.

    BeantwoordenVerwijderen